La setmana del 15 al 19 de juliol, a la Capella Sant Pelegrí del VINSEUM de Vilafranca del Penedès, es durà a terme la 6a edició del cursos Els Juliols UB, que enguany porta per títol: “Del vi, el patrimoni i els sentits”.

Segons la nota informativa, el curs pretén ser un apropament a “la cultura del vi, estretament vinculada als Països Catalans, parteix dels sentits i abasta àmbits tan diversos com l’enologia, les arts, la tecnologia i l’arquitectura i el paisatge. A través dels sentit forma i transforma la nostra mirada i la nostra percepció dels paisatge, de les paraules…” />

La millor forma d’entrar al món del vi són els sentits. Per això els organitzadors del curs, Universitats de Barcelona i VINSEUM, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, proposen “un curs interdisciplinari on intervinguin els cinc sentits: percepció, oïda, gust, olfacte i tacte, els quals fan possible acostar-se als espais viscuts o somiats des d’àmbits diversos per identificar-nos amb el territori nadiu, visitat o triat i rememorar-ne les olors, recordar-ne els sabors, renous, paisatges…”.

Per al curs d’enguany s’ha volgut “cercar exemples paradigmàtics dels camps de l’art i la cultura que permetin un nou acostament al territori i al patrimoni”.

Entre els professors convidats hi haurà Damià Serrano (CETT / UB), Oriol Sala (Director tècnic del Celler Mas Rodó), Biel Mesquida (poeta), Roger Poch Sabaté (Sommelier), Montserrat Comas (Museu de Badalona) , Sergi de Lamo (VITEC / Parc Tecnològic del Vi), Pere Sans (Cuiner i enòleg), Josep Pasqual (Enòleg), Núria Ruíz (Sommelier i cap d’exportació de l’AVC), Gerard Alonso (Crític de cinema) i Josep Anton Llaquet (Enòleg).

El curs combina sessions teòriques i pràctiques “amb visites a aquells que viuen aquesta experiència dia rere dia”.

Organitza: Universitats de Barcelona i VINSEUM, Museu de les Cultures del Vid e Catalunya

Amb el suport de: Ajuntament de Vilafranca

Col·labora: Riedel / INCAVI

Inscripcions: www.ub.edu/juliols

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa