«El Penedès a Barcelona»: Vins, cultura i patrimoni penedesenc

El passeig Joan de Borbó acollirà els dies 14, 15 i 16 de juny un gran mostra d'aquesta DO

Presentació del programa d’activitats de El Penedès a Barcelona

Dijous passat, en el marc del Centre Agrícol de Vilafranca del Penedès, l’Acadèmia Tastavins Penedès va presentar el programa d’activitats ‘El Penedès a Barcelona’ un nou esdeveniment que té l’objectiu d’acostar als habitants de Barcelona i la seva Àrea Metropolitana els atractius del Penedès, a través d’una gran mostra de vins de la DO Penedès, una mostra del que ofereixen els diferents museus del territori, i un recull d’imatges dels seus principals indrets i que tindrà lloc els dies 14, 15i 16 de juny al passeig Joan de Borbó. Tot completat amb un complet programa d’activitats amb mostres de folcklore festiu d’aquestes comarques, concerts, una actuació castellera amb diferents colles vingudes de diferents poblacions de l’àmbit Penedès, i diferents conferències.

Segons Joan Tarrada i Gol, president de l’Acadèmia Tastavins del Penedès, el Penedès a Barcelona és una eina “essencial i necessària”, per tal de “revertir les xifres actuals de consum de vins a la capital, on els vins del Penedès tot i anar-hi prenent cada cop més protagonisme, encara són superats per vins d’altres DO’s de fora de Catalunya”.

Entrant al detall, els tres eixos principals de l’esdeveniment seran: una gran Mostra de Vins, on per primera vegada s’hi podran tastar vins de tots els elaboradors de la DO Penedès, l’exposició Un Penedès de Museu, un recull d’obres dels principals museus de l’Àmbit Penedès, i una Mostra Fotogràfica, que reflectirà en imatges els principals indrets del Penedès.

Durant els 3 dies, en el gran escenari s’hi duran a terme actuacions d’alumnes de les diferents escoles de música municipals, i als vespres, actuacions gratuïtes d’alguns dels principals artistes de l’àmbit: la Brigada, Lax’n Busto i Cesk Freixas.

Quant a les activitats paral·leles, el dissabte es durà a terme una cercavila amb capgrossos, gegants i bestiari festiu, i el diumenge al matí es celebrarà una actuació castellera a l’antiga amb diferents colles de l’àmbit.

El Penedès a Barcelona és una iniciativa de l’Acadèmia Tastavins del Penedès, que compta amb la participació de tots els municipis de l’Àmbit Penedès, que agrupa poblacions de l’Alt Penedès, Anoia, Baix Penedès i Garraf i el suport de la DO Penedès.

Nou comentari