El clàssic del vermut ha tornat, de la manera més tradicional a la taula, amb el sifó i les olives, fent-se veure a totes les terrasses de bar de poble o de ciutat, entre família i amics. Locals entranyables i nous que neixen amb solera, com el guanyador del Premi Vinari Time Out al millor vermut musical, Cal Marino del Poble-sec, que omple de gom a gom cada dissabte i festiu al migdia. Enhorabona Marino, heu encertat la fórmula de l’èxit amb les vostres propostes de l’hora de l’aperitiu. Fins i tot, hi ha jovent que es deixa de sortides nocturnes i prefereix les llargues hores del vermut matinal.

Doncs això, que el vermut està de moda. Igual que els “Food Trucks”, aquestes camionetes, o restaurants sobre rodes que venen sota l’oferta d'”Streetfood”. Una nova tendència gastronòmica que ja es veu en moltes festes i fires de les grans ciutats. Aquestes camionetes-restaurants mòbils van inundant els espais públics i no falten en els esdeveniments musicals més animats, amb l’objectiu de fer-se veure, a més de donar alguna cosa de menjar. Com que les modes i la genuïnitat són el punt de mira, qui tingui el vehicle més cridaner, té part de l’èxit assegurat.

Les propostes culinàries també es diferencien, busquen la innovació i la qualitat. Passem de les típiques xurreries ambulants a trobar els camions de “Mr. Frank and the Butis” i la “yango” (que ve de llonganissa, segons explica el seu xef creador Carles Abellán), que ens poden recordar a unes reinventades carretes de frankfurts, o també novetats com les caravanes de pintxos i les d’entrepans del tot món (bé siguin pizzes, burritos o hamburgueses de disseny), per citar-ne alguns exemples. Trobar-se amb els amics, a les fires, i els concerts a l’aire lliure, en un país on tenim sol a dojo, menjar al carrer té més sentit que en altres llocs on triomfen aquests food trucks.

Ara bé, furgonetes- foodtrucks no us oblideu del vermut, que ja fa temps que compartiu escenaris!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa