VadeVi
“Els Vins del Penedès” potencia el producte català als restaurants

“Els vins del Penedès” és un projecte que encapçala Josep Maria Roldán i que es dedica a la promoció dels vins i caves de la comarca. Tanmateix, l’experiència neix amb la voluntat de créixer i arribar arreu de les contrades catalans. Això sí, de mica en mica i consolidant primer la proposta actual. És una eina més per promocionar els productes catalans, massa vegades inexistents a establiments de tot tipus. Amb l’ajut d’aquesta empresa, cada cop hi ha d’haver menys excuses vàlides.

“Els Vins del Penedès” és un projecte que neix amb la vocació de potenciar i promocionar el consum de vi dins dels restaurants de la nostra terra. Se n’han triat d’emblemàtics, amb encant, amb especialitats marineres i cuina de mercat.

Per donar a conèixer els vins, se’ls hi ofereix una carta atractiva als clients, de rotació trimestral, i amb la qual es facilita als restauradors una gestió professional de la mà del sommelier. I tot això, conjuntament amb els cellers de la DO Penedès per tal de poder gaudir d’un producte atractiu, de qualitat i de proximitat. Els elaboradors/productors ofereixen visites a les seves instal·lacions i notícies del sector. “Els Vins del Penedès” defensa l’enoturisme i promou rutes de descoberta d’un patrimoni únic i a voltes segurament massa desconegut.

Tot s’acompanya d’un portal web (http://www.elsvinsdelpenedes.com/) per la màxima potenciació del territori on es troben els cellers, els restaurants i els consumidors, que poden compartir les seves experiències en torn el vi. Hi ha també un espai on compartir visites a cellers, tasts i maridatges. A més, s’acompanya d’una botiga on-line.

La carta de l’empresa, la que tenen tenen els seus restaurant amfitrions, consta de 15 referències de vins i caves de la comarca del Penedès, i totes pertanyen a la Denominació d’Origen. La carta és un al·licient extra pels clients habituals, un incentiu extra per consumir vi. Cada referència inclou dades del producte, una fotografia, la nota de tast i consells de maridatge.

El projecte compta amb el guiatge del reconegut sommelier Jordi Raventós, “Nariz de Oro 2008”. Nascut a Sant Pere Molanta l’any 1972, des de ben petit ha estat relacionat amb el món de la restauració, ja que la seva família té dos restaurants un a Sant Pere Molanta (La Posada) i un altre a la urbanització les Colines (Les Piques). El tercer restaurant de la família és l’Hotel Restaurant El Bosc, que gestiona amb la seva parella. Va estudiar la carrera de direcció hotelera a la Universitat Autònoma de Bellaterra l’any 1990 i a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona va estudiar el curs de sommelier l’any 2007.


Web de Vins del penedès

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa