VadeVi
“Jo juro ésser fidel al cava, defensar-lo i enaltir-lo”

El conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, ha estat investit com a Cavaller Confrare de Mèrit per part de la Confraria del Cava Sant Sadurní. La cerimònia s’ha desenvolupat al Castell de Falset. El titular del departament ha pronunciat el solemne jurament amb un pergamí que se li ha lliurat, que diu: “Jo juro ésser fidel al cava, defensar-lo i enaltir-lo en tot lloc i moment com a lleial Confrare de la Confraria del Cava Sant Sadurní”. Posteriorment, ha pronunciat unes paraules en les quals ha fet un elogi de la Confraria del Cava “per l’excel·lent tasca realitzada al llarg de 32 anys, contribuint a la consolidació del prestigi del cava arreu del món”.

Pelegrí ha afegit que “per a mi és un gran orgull ser distingit per una des les Confraries més reconegudes del nostre país, perquè com a conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural també estic fermament compromès en la defensa d’un producte tan nostre i tan preuat per tots com és el cava”. També ha assenyalat, entre altres coses, que els eixos de futur del sector vitivinícola català, el tercer més important de la indústria agroalimentària catalana, passen per la qualitat, la professionalització i la promoció, lligada aquesta última estretament a la internacionalització, és a dir, a l’augment de les exportacions.

El conseller ha dit, finalment, que el sector vitivinícola català realitza un producte de gran qualitat i amb molt valor afegit, i això és un element imprescindible per poder vendre i, per tant, prosperar.

La cerimònia ha tingut lloc en el decurs de l’acte d’agermanament entre la Confraria del Cava Sant Sadurní i la Denominació d’Origen Montsant, seguint la tradició d’aquesta confraria d’agermanar-se amb les diferents Denominacions d’Origen de Catalunya. Aquest agermanament coincideix amb el desè aniversari d’aquesta DO vinícola.

La Confraria del Cava Sant Sadurní es va agermanar l’any passat amb la DO Conca de Barberà, amb la DO Costers del Segre el 2009, i amb la DO Pla de Bages l’any anterior.

En el decurs de la cerimònia, a més del conseller Pelegrí, han estat investits Cavallers i Dames Confrares de Mèrit diferents personalitats relacionades amb la DO Montsant. Es tracta de Jaume Domènech, president de la DO Montsant; Francesc Blanch, president del Celler de Capçanes; Josep Maria Cots, president de la Cooperativa Falset-Marçà; Ramon Francàs, periodista de “La Vanguardia”; Toni Orensanz, escriptor i periodista; Empar Moliner, escriptora i periodista, i Manel Roca, president de la Cooperativa de Masroig.

Han assistit a l’acte, al Castell de Falset, un centenar de convidats, entre els qual destaquen diverses personalitats del sector i de la zona, el president de la Confraria del Cava, Pere Bonet, el director general de l’INCAVI, Jordi Bort, i l’alcalde de Falset, Jesús Torralba, entre d’altres.


Nous confrares del cava, entre ells Pelegrí FOTO: CONFRARIA DEL CAVA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa