«L’enoturisme ha crescut perquè és un element més del turisme cultural»

Francesc Olivella, president d'Enoturisme Penedès defensa l'oferta turística lligada al món del vi

Francesc Olivella, director de la DO Penedès i president d’Enoturisme Penedès Foto: J.P.

Francesc Olivella és el president d’Enoturisme Penedès i director de la DO Penedès, dos càrrecs que lluny de ser contraposats, es combinen amb l’objectiu de promocionar al màxim l’oferta relacionada amb el món del vi al Penedès, tant la venda del producte com la promoció del paisatge amb objectius turístics.

-Pel Penedès què és prioritari, el negoci del vi o l’enoturisme?

-Avui en dia tot és negoci. La vinya, el vi i el cava és un negoci vinculat amb el territori, i l’enoturisme comença com un complement per comercialitzar millor el vi i el cava, però arriba un moment que es converteix en un negoci concret. A més, a l’enoturisme hi intervenen molts més actors, no només els cellers, sinó també l’hostaleria, la restauració, els museus, etcètera. Ha arribat un moment que el vi no s’entendria sense l’enoturisme i a l’inrevés també.
-Com es conjuga enoturisme amb turisme familiar quan estem promocionant vi?
-A l’enoturisme hi ha lloc pels nens. Per exemple, durant la verema es fan moltes visites escolars, i en una sortida o en una visita a un celler, la part del tast, en la que els nens no hi participen, sol ser una part reduïda que té lloc al final de tot. Però tota la oferta de rutes, a peu, a bicicleta, etcètera, les visites a vinyes o a museus i tota la resta d’ofertes turístiques és oberta als nens.
-Hi ha hagut un esclat de l’enoturisme?
-Sí, en el moment que comença a sorgir la demanda d’un turisme diferent, l’enoturisme apareix amb força i creix molt perquè és un element més de turisme cultural.
-Quins avantatges té el Penedès com a destí enoturístic?
-Tenim la sort d’estar molt a prop de Barcelona i de poder oferir activitats relacionades amb l’enoturisme que es poden combinar amb la resta d’oferta dels voltants, es pot visitar el Penedès i Barcelona, o es pot combinar el Penedès amb Port Aventura, hi ha moltes possibilitats.

Nou comentari