?La Conca 5.1 es fa ressò del concurs dels Vinari Vermuts

La Conca 5.1 dedica un espai al vermut on la periodista Ruth Troyano informa sobre les empreses vermuteres i entrevista els protagonistes de les iniciatives entorn d’aquesta beguda. Aquesta setmana, el reportatge s’ha centrat en el “vermut autèntic i de prestigi” on s’ha explicat el primer concurs dels Premis Vinari dels Vermuts Catalans i es qualifica “que la iniciativa és tot un encert”, com reconeix el director del Museu del Vermut de Reus, l’empresari Joan Tàpias. I afegeix que la competició “és positiva i sobretot en aquests moments en què el vermut està de moda o torna a estar de moda”, i la cita “reforçarà el vermut i no quedarà en una moda puntual”, sinó que li donarà “seriositat i prestigi”. També s’entrevista al director de la revista CUINA, Josep Sucarrats, que formarà part del jurat de tast dels Premis, i que apunta que “de cop, volem saber quines són les millors referències de vermuts, per què, què aporten, perquè ens agraden més o menys… I un concurs que fins ara no existia, té tot el sentit del món”. El president de l’ACS, José Roldán, es mostra convençut: “Els Premis Vinari estan fent i faran una gran feina. No es pot estimar allò que no es coneix i el concurs faran que descobrim allò que ja estimàvem però del que no ens en recordàvem”. Considera Roldán que el món vermuter té un llarg recorregut per endavant i suggereix que se’n parli amb el llenguatge 2.0.

El reportatge continua conversant amb diversos personatges, entre ells, el belga François Monti, especialista en còctels, Roberto Castán, responsable de La Vermutería a Madrid i Ester Bachs, directora dels Premis dels Vermuts. Podeu llegir-lo sencer en aquest enllaç.

Nou comentari