VadeVi
La nit de Reis també és la més esperada pels tastadors
  • CA

Concurs Premi Vila Viniteca de Tast per Parelles en una la darrera edició celebrada a Madrid

La matinada del 6 de gener és una de les cites del calendari més esperades pels tastadors de vins. A partir de les 00.00 hores, s’obren les inscripcions del concurs de Tast per Parelles que organitza la major distribuïdora de vins de l’Estat espanyol, Vila Viniteca, des de 2007. I després de l’èxit de l’edició anterior, quan es van exhaurir les places d’inscripció en tan sols 16 hores, les expectatives d’enguany són que també s’acabin en poques hores.

El concurs que ha agafat renom a tot l’Estat, és obert a professionals i aficionats de tot el món i se celebra un any a Barcelona i un any a Madrid, de forma alterna. Enguany, la data de la jornada de tast és el pròxim 8 de març al Casino de Madrid. Els drets d’inscripció són de 100 euros per parella i únicament es poden realitzar al web www.vilaviniteca.es/shop. Els guanyadors del concurs s’enduen un premi de 20.000€ per a la parella guanyadora, 7.000€ per a la segona classificada i 3.000€ per a la tercera parella finalista.

Com funciona el concurs:

La seva principal singularitat radica en el fet de tastar en parella, ja que això obliga a consensuar la puntuació de cada vi. S’estructura en dues parts: “Fase Classificatòria” i “Gran Final”. En cada una d’elles es tasten 7 vins: 2 vins blancs, 3 negres i 2 vins especials (caves, xampanys, xerès, portos, vins generosos i fortificats, entre d’altres).

Cada parella ha de descobrir la següent informació dels vins: país (1 punt), zona d’origen (1 punt), Denominació d’Origen (2 punts), varietats de raïm (3 punts), anyada (3 punts), elaborador (3 punts) i marca (2 punts). Es valorarà també el comentari de tast en el cas d’un possible empat entre parelles participants. Les 10 parelles amb millor puntuació en la “Fase Classificatòria” passaran a la “Gran Final”, on es tastaran 7 vins més. Un jurat compost per prestigiosos professionals del món de la sommelieria, enologia i premsa gastronòmica i un notari vetllaran pel correcte transcurs del concurs.

Podeu consultar les bases del 8è Premi Vila Viniteca de Tast per Parelles en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa