VadeVi
?Vallformosa lliura més de 23.000 ? a l’Institut d’Oncologia i a Ampert

L’acte de lliurament dels diners recaptats al 6è Sopar Solidari organitzat per Vallformosa">

El Sopar Solidari per la lluita contra el càncer és una iniciativa del celler Vallformosa que el divendres 27 de juny va arribar a la sisena edició i va recaptar el seu màxim històric: 23.529 euros.

El 80% de la recaptació anirà destinat a l’ICO i el 20% a l’associació penedesenca Ampert. Aquest és un acte solidari on s’hi sumen molts esforços per part de diferents entitats, empreses i particulars per recollir fons per la lluita contra el càncer. En aquest sentit, des del 2007 Vallformosa manté un acord de col·laboració amb l’Institut Català d’Oncologia (ICO) i l’any 2011 es va sumar l’associació Ampert. Aquest és un compromís social adquirit i a la vegada un homenatge a Martí Via i Bertran, director d’operacions de Vallformosa que va morir després d’una llarga lluita contra aquesta malaltia.

En concret, 18.823 euros es destinen a l’ICO per finançar el projecte per “definir un model assistencial de telemedicina per a pacients de càncer de l’ICO”. Aquest projecte pretén desenvolupar una consulta de telemedicina per a pacients de càncer, utilitzant dispositius de telemonitorització en el domicili del pacient. El fons recaptat al Sopar Solidari de Vallformosa anirà destinat al projecte pilot per al desenvolupament de la consulta telemàtica e-tICO en el que participaran 150 pacients.

Els 4.706 euros restants serviran per finançar el projecte d’Ampert per al transport dels pacients des del seu domicili fins al centre Duran i Reynals on seran tractats.

L’acte d’entrega del xec es va fer a Vilafranca del Penedès amb la presència del president de l’Institut Català d’Oncologia, Josep Maria Vilà; la Directora d’Estratègia i Projectes de l’ICO, Ana Rodríguez; el president d’Ampert, Joan Ríos i la Presidenta de Vallformosa, Queta Domènech.

Durant l’acte es va anunciar que el 7è Sopar Solidari per la lluita contra el càncer de Vallformosa es farà el proper 10 de juliol de 2015 dins el marc del 150è aniversari de Vallformosa com a viticultors. També es van presentar les noves xapes de cava solidàries amb el missatge “Beu amb elegància, actua amb responsabilitat”.

A les edicions anteriors del Sopar es van recaptar respectivament: 20.000 euros al 2008, 21.500 euros al 2010, 21.000 euros al 2011, 18.000 euros al 2012, i 19.800 euros al 2013.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa