A punt la nova edició de la Guia de vins de Catalunya

El proper 5 de novembre, i dins del Saló dels Millors Vins de Catalunya, es presentarà a Barcelona l'edició 2013 de la Guia

L’edició de l’any passat de la Guia de Vins de Catalunya es va presentar en un saló del Camp Nou. Foto: VADEVI.cat

El proper dilluns 5 de Novembre es presentarà a la discoteca barcelonina Otto Zutz Club la nova edició de la Guia de Vins de Catalunya, en un acte que se celebrarà dins del Saló dels Millors Vins de Catalunya, el TopViCavaCat 2013.

La guia, obra de Jordi Alcover, Sílvia Naranjo i Jordi Abellan, ha esdevingut un manual de referència pels aficionats i pel sector vinícola català, especialment per als cellers, que així disposen d’una eina professional a l’hora de donar a conèixer els seus vins a clients i especialment al públic final.

Aquest acte, al que hi assistiran autoritats, premsa, sommeliers i professionals del sector, és una iniciativa privada que, com en edicions anteriors, te com a finalitat difondre la gran qualitat dels vins catalans i les diferents vessants d’una transformació encara vigent.

Entre les novetats que es podrà trobar a aquesta nova Guia 2013 cal destacar els 1724 vins tastats a cegues, xifra que suposa un increment d’un 10% respecte a l’edició 2012. En aquesta edició 2013 s’hi podran llegir les seccions habituals, entre les quals l’Ull d l’ocell que condensa les conclusions després dels tastos, un resum de les Troballes que l’equip ha cregut necessari destacar, i l’imprescindible Top dels vins puntuats per sobre de 9,45. Però enguany, a més a més, s’obre una nova secció que té per nom “La Vitrina”, on un personatge rellevant del sector exposa la seva experiència tot compartint-la amb la resta de cellers. L’encarregat d’inaugurar aquestes planes ha estat un dels pioners en el resorgiment dels vins del Priorat, Josep Lluís Pérez.

La Guia de Vins de Catalunya es caracteritza per tastar els vins a cegues, i valora aspectes diferenciats del tast estricte, com són la tipicitat de les varietats emprades, l’etiqueta, la informació inclosa a la contraetiqueta, la qualitat del tap i el preu.

Enguany, al TopViCavaCat 2013, el Saló dels Millors Vins Catalans, hi participaran uns 70 cellers els vins dels quals han estat entre els més ben puntuats a l’edició que es presenta. Seran una selecció de més de 120 vins de totes les denominacions d’origen catalanes que els assistents que podran tastar en un sol dia.

La Guia de Vins de Catalunya es distribueix en català per l’editorial Pòrtic, i en castellà per Salsa Books, ambdós segells del Grup 62 i té un preu de 25 Euros.

Nou comentari