Cava Privat ha presenat el nou cava AA Privat Opus Evolutium, un cava ecològic que pretén ser reflex fidel del terroir d’Alella. Salí i mineral, és l’obra magna de la família Pujol-Busquets Guillén. “Des del pòdium dels caves, representa una evolució del concepte tradicional de Gran Reserva”, confirma Josep Maria Pujol-Busquets, propietari i enòleg del celler.

L’Opus Evolutium pertany a la mateixa gamma de caves ecològics gran reserva del celler que han estat guardonats durant dos anys consecutius com a Millors Vins Ecològics del Món en el prestigiós concurs Internacional Wine Challenge, on es presenten 15.000 vins tastats a cegues.

L’Opus Evolutium està elaborat a partir de raïm ecològic de pansa blanca, chardonnay i pinot noir del celler, una part del qual fermenta en bóta. Segons la informació facilitada pel celler, és “de color groc pàl·lid amb forts reflexos daurats. Amb un mínim de 36 mesos de criança, les aromes de fruita blanca madura, flors i el rerefons de fruits vermells i nous queden embolicats per la mineralitat i salinitat pròpies de la zona”.

Pel que fa a les sensacions a la boca, s’afirma que és “saborós i amb un llarg postgust, en boca és equilibrat i estructurat, amb una acidesa marcada i integrada, i una bombolla fina i persistent que el converteixen en l’elecció ideal per compartir taula aquestes festes”. Es ven a un preu aproximat de 25 €.

Alta Alella – Cava Privat

El Celler Alta Alella és la culminació d’un projecte familiar nascut fa més de vint anys. Està ubicat entre els municipis de Tiana i Alella, a la zona agrícola privilegiada del Parc Natural de la Serralada de Marina. La història del celler va començar quan l’enòleg Josep Maria Pujol-Busquets, després d’elaborar vins per mig món, va adquirir juntament amb la seva dona Cristina Guillén la finca de Can Genís. Al costat del mar Mediterrani a tan sols 2 km, el matrimoni va retornar a la finca la seva bellesa original restaurant la casa noucentista, recuperant les vinyes antigues, algunes amb més de 60 anys i construint un celler més modern, ecològic i actual en el qual treballen per produir vins amb vocació de puresa i transparència, viu reflex del terroir i de cada anyada. Ara Alta Alella reforça la seva aposta per allò ecològic amb la inauguració del Celler de les Aus, un projecte de futur que uneix dues generacions, la d’en Josep Maria i la Cristina amb la de les seves dues filles, la Mireia i la Georgina Pujol-Busquets Guillén.

També DO Cava

El Celler Alta Alella està emparat també en la D.O Cava, on elabora només caves ecològics reserva i Gran Reserva que envelleixen sobre les seves mares de 15 a 60 mesos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa