VadeVi
Abadal la va fer grossa per celebrar el seu 25 aniversari

El celler Abadal va organitzar una Festa-maridatge amb una àmplia assistència de personalitats del món vinícola i gastronòmic de Catalunya i nombrosos clients i consumidors. Va començar amb una copa de benvinguda al Celler Sant Ramon. A continuació, els convidats varen gaudir de la festa en diferents espais. A la Plaça de les Heures es va degustar el vi de l’Aniversari; a la zona Maridatge i Sentits es va experimentar amb els vins clàssics (Picapoll, Rosat, Criança i 3.9) i a l’Era de la casa pairal, es van abordar els experimentals, fora de mercat.

Valentí Roqueta, president, va donar la benvinguda, va manifestar la seva satisfacció i va ressaltar que “des de sempre el Celler Abadal tenia l’objectiu de donar la màxima expressivitat i autenticitat als vins que oferien”.

Ferran Adrià es va dirigir al públic amb unes paraules de felicitació i va signar l’ampolla del vi de l’Aniversari: l’Abadal 25. Es tracta d’una edició limitada que integra les varietats que formaren part de l’inici del projecte Abadal. L’etiqueta és una creació de l’artista Joaquim Falcó, autor de la il·lustració commemorativa de l’aniversari.

Els assistents podien degustar els vins en tres copes diferents (les chianti, syrah i borgonya pels vins rosat i picapoll, i les bordeus, chianti i montrachet pels vins criança i 3.9), amb un acompanyament singular: flors, herbes, fruites, músiques i tapes seleccionades especialment per remarcar les sensacions que el convidat tenia al degustar cada vi.

Així copsaven les diferents qualitats i característiques visuals, olfactives, auditives i gustatives segons la copa i el seu entorn, que quedava explícitament indicat en un punt de llibre.

Entre els assistents hi havia restauradors amb estrelles michelin com May Hofmann, de Barcelona, i Fina Puigdevall, de Les Cols; Josep Roca, del Celler Can Roca, de Girona; gent de l’esport, com el campió mundial de Moto2 Toni Elias, artistes com Àngels Gonyalons i personalitats eno‐gastronòmiques com Pere Tapies, Toni Masanés, director d’Alícia, i el xocolater Enric Rovira.


Ferran Adrià va ser l’estrella de la jornada d’Abadal FOTO: ABADAL

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa