VadeVi
Acord per millorar la prescripció de vi català als restaurants
  • CA

La directora general de l’INCAVI, Alba Balcells, i la presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers, Anna Vicens, han signat un conveni perquè les dues entitats avancin en la millora, actualització i sistematització de les ofertes formatives existents de sommeliers i en dotar de major protagonisme el sommelier com a prescriptor del vi català.

L’objectiu d’aquesta col·laboració és reforçar projectes i àmbits clau com la formació en vi català i la presència d’aquest a les sales i a les cartes dels restaurants. “Treballarem plegats perquè els sommeliers siguin els prescriptors millor formats i informats per difondre el vi català als restaurants, cellers i botigues de vins”, ha explicat Alba Balcells. “Així podrem acostar el territori a les taules dels restaurants i contribuir a la generació de valor a les zones productores”, ha afegit.

Aquesta línia de treball és una de les estratègiques per l’INCAVI en aquest 2022, entenent que cal avançar per una major difusió dels vins catalans en àmbits clau com la restauració i l’hostaleria i que l’Associació Catalana de Sommeliers són uns col·laboradors clau per avançar en aquesta direcció.

La signatura del conveni ha tingut lloc en el marc de la jornada que decidia el Millor Sommelier de Catalunya de l’any, premi que ha obtingut Ton Colet, Sommelier del Restaurant El Cigró d’Or de Vilafranca. Colet va ser un dels tres finalistes juntament amb Anna Casabona, Delegada de vendes de Juvé & Camps Prime Brands, segona classificada; i Toni Albiol, Sommelier de Divins Enoteca, qui ha aconseguit el tercer lloc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa