VadeVi
Ton Colet és el millor sommelier de Catalunya 2022
  • CA

El Fòrum Gastronòmic de Girona ha vist aquest dilluns 14 de març com dotze concursants competien pel títol de millor sommelier de Catalunya 2022. Després d’una prova teòrica i una de tast, tres participants s’han classificat per la fase final, on han hagut de demostrar la seva vàlua superant diverses proves. D’entre els finalistes, el guanyador absolut ha estat el sommelier Ton Colet, del restaurant El Cigró d’Or de Vilafranca del Penedès. Amb ell, han fet pòdium Anna Casabona (Prime Brands Juvé & Camps), classificada en segona posició i Toni Albiol (Enoteca Divins), que ha estat el tercer finalista.

En un sopar maridatge a Mas Marroch, guiat pel Celler de Can Roca, l’Associació Catalana de Sommeliers ha fet públics aquests resultats, així com d’altres premis on han destacat una trajectòria professional, el millor celler amb oferta enoturística i també la millor comunicadora. Entre les novetats d’aquest 2022, s’ha premiat per primer cop la sala d’un restaurant del país.

Els guardonats de l’edició 2022 de La Nit dels Sommeliers han estat:

  • Soci d’Honor: José Andrés 
  • Premi a la Trajectòria: La sommelier Rosa Vila 
  • Millor celler amb oferta enoturística: Celler Alta Alella
  • Premi a millor comunicadora: Ruth Troyano
  • Premi a la millor iniciativa solidària: Celler L’Olivera
  • Premi a la millor sala: El Celler de Can Roca

En el marc de la celebració, també s’ha reconegut dos dels socis de l’Associació, com són en Xavi Nolla i en José Roldán.

La directora de l’INCAVI ha lliurat el premi a la millor comunicadora de 2022, la periodista Ruth Troyano | E.V.

El concurs ha vist aquest dilluns 14 de març com dotze sommeliers s’enfrontaven a una prova teòrica i una de tast. Els tres millors classificats d’aquesta fase inicial han passat a la final, on han hagut de superar cinc proves més, entre les quals, la realització del servei d’un vi escumós, una decantació, el tast de dos vins (explicant un dels vins en el propi idioma, i l’altre, en llengua estrangera), la identificació de tres productes a cegues, la localització d’errors d’una carta de vins, i finalment la presa de comanda d’una taula.

El comitè tècnic del jurat que ha avaluat les diverses proves ha estat format per guanyadors de concursos anteriors ( Roger Viusà, Carles Aymerich, Audrey Doré, Josep Pelegrín, Adolf Gómez) i sommeliers professionals de la provincia de Girona ( Rafel Sabadí, Mariona Parals i Laura Tejero), encapçalat per la presidenta de l’ Associació Catalana de Sommeliers, Anna Vicens.

El nou proclamat millor sommelier de Catalunya del 2022, Ton Colet -també finalista de la darrera edició del certamen, on va guanyar Audrey Doré-, anirà a representar el territori al campionat estatal que se celebrarà en els propers mesos a Madrid.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa