VadeVi
Adernats XC i Codorníu Reina Mª Cristina Blanc de Noirs, els millors a 50 Great Cavas
  • CA

Per primera vegada, la publicació 50 Great Cavas es presenta com una revista de 152 pàgines a tot color i reuneix tots els caves que han rebut Medalles d’Or i de Plata amb fotos i notes de tast. A més la revista inclou apartats sobre la història del Cava, explica com s’elabora el Cava, aclareix els tipus i estils diferents del Cava, exposa les normes per a l’elaboració del Cava i posa l’accent en els cellers amb Caves entre els 50 “Greats” amb un reportatge sobre cadascun destacant la seva història, filosofia, varietats de raïm, ubicació i opcions per practicar enoturisme.

Molts consumidors del vi als mercats internacionals probablement no tenen mai la possibilitat de tastar els 50 Grans Caves ja que molts importadors de vi no coneixen el fet que el Cava està al nivell més alt d’espumosos, juntament amb altres com els Champagne i Franciacorta. Gràcies a una col·laboració amb la botiga online Decantalo, amants de les bombolles d’or poden beneficiar-se de rebre un o diversos dels 50 Grans Caves 2016 a domicili.

50 Great Cavas i els cellers amb Caves entre els 50 Grans seran les protagonistes al Congrés Internacional d’enoturisme que se celebrarà en el Penedès els propers dies 5 – 6 d’abril 2016 #IWINETC www.iwinetc.com

Els assistents a més tindran la possibilitat de visitar alguns dels cellers amb medalles d’Or dins del programa Pre i Post Conference Tours. Els següents cellers ja han confirmat les seves participació amb el patrocini d’una visita per als congressistes IWINETC: Agustí Torelló Mata, Cava Varias, Codorníu i Vallformosa.

50 Great Cavas 2016 – La Revista s’ha realitzat amb la col·laboració del Consell Regulador del Cava.

Resum de resultats

· Adernats *XC (2008) i Codorníu Reina Mª Cristina Blanc de Noirs (2012) obtenen Or amb 98 punts

· 8 cellers (Agustí Torelló Mata, Cava Bertha, Gramona, Juvé & Camps, Mas Codina, Pago de Tharsys, Sumarroca i Vallformosa) van aconseguir Or amb 97 punts

D’altra banda hi ha un total de 66 Caves classificats com “Outstanding” que van ser premiats amb Medalles d’Or i 33 Caves classificats com “Highly Recommended” van ser guardonats amb Medalles de Plata. La majoria de les medalles van ser obtingudes per cellers situats dins de la DO Penedès però també va haver-hi Grans Caves premiats a l’Empordà, la Rioja i València. Cal destacar el valor-qualitat dels Caves millor puntuats que oscil·len entre € 9 i € 50 de preu venda públic.

Els afeccionats dels Caves amb criances llargues (Cava Gran Reserva) no s’haurien de perdre el tast dels caves qualificats amb excel·lent: Castell Sant Antoni – Torre de l’Homenatge (120 mesos), PVP €49,95. Juvé & Camps – La Capella (108 mesos), PVP € 67,00. Agustí Torelló Mata – Kripta (84 mesos) PVP €51,00. Gramona – III Lustros (84 mesos), PVP €25,00. Llopart – Ex Vite (60 mesos), PVP €41,00. Sumarroca. – Núria Claverol (60 mesos), PVP €35,15. (50 mesos).

Mas Codina Brut Reserva Rosé, Fermí Bohigas Brut Reserva, Canals Canals Duran Gran Reserva, Caves Mestres – Mestres Coquet i Celler Vell Cuvée Les Solanes han obtingut Medalles d’Or.

Pago de Tharsys (Requena, València) va rebre 3 Medalles d’Or per a les referències Millésime, Millésime Rosé i Brut Nature.

Mata i Coloma (Sant Sadurní) també va aconseguir 3 Medalles d’Or per a Cava Pere Mata Reserva Família, Cava Pere Mata l’Ensamblatge, Cava Pere Mata Cuvée Barcelona.

·Catorze Caves del Penedès van obtenir Medalles d’Or, incloent l’Àvia Lola de Canals i Munné i el Brut Nature Reserva Ecològic – Felix Massana, Subirat Parent Brut Nature – Finca Valldosera, Gran Reserva Brut Vintage – Vilarnau, Perles Blanques – Caves Naveran, Cava Varias Flors i Violes Brut – Cava Varias & Cossetània Gran Reserva – Castell D’Or

· Cinc Caves de zones vitivinícoles de fora del Penedès van aconseguir Medalles d’Or: Celler Trobat (Empordà) – Rosat Brut, UVESTE (València) -Vega Medien Brut Ecologico, Vegalfaro (València) – Caprasia, Bodegas Muga (La Rioja) – Conde de Haro Rosé i Dominio de la Vega (València) – Brut Reserva Especial.

· Rovellats va rebre una Medalla d’Or per a Col·lecció i Capità Vidal també va rebre Or per a al Cava Fuchs de Vidal, Cuvée, Reserva, Brut Nature. Cuscó Berga va rebre dues Medalles d’Or per als Brut Nature Reserva i Brut Gran Reserva. Medalles d’Or també per Olivé Batllori, Pere Ventura i Pep Wines.

50 Great Cavas 2016 – La Revista està disponible per €10,95.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa