VadeVi
Agricultura anuncia nous ajuts perquè el sector del vi pugui fer front a la propera campanya
El cava organitza una jornada de portes obertes dia 12 d'octubre
Un gotim de raïm de cava | AECAVA

!--akiadsense-->

Teresa Jordà, consellera d’agricultura anuncia que el Departament d’Agricultura continuarà treballant mesures d’ajut de les diferents administracions que permetin fer front a les repercussions de la Covid-19 i a les necessitats del sector del cava i “seguirà donant suport als productes de qualitat diferenciada com a eina de valorització, ordenació i aprofitament dels recursos del país”.

Ha estat en el marc de la quarta Cimera del Cava que ha reunit de forma telemàtica aquest dimarts tot el sector amb el Departament d’Agricultura i l’Incavi amb l’objectiu d’analitzar les mesures adoptades enguany i els seus resultats, així com possibles propostes per fer front a la campanya del 2021.

Durant la reunió també s’ha parlar del preu del raïm la raó pincipal per la qual Teresa Jordà va decidir convocar per primer cop la Cimera del Cava el mes d’octubre de 2019 després de les protestes històriques dels pagesos del cava per una caiguda dràstica del preu del raïm.

Si bé semblava que el preu havia de pujar en la campanya de 2020 no ha estat així com a conseqüència de la crisi del coronavirus. La consellera d’Agricultura ha manifestat la voluntat de continuar treballant per aconseguir el millor equilibri oferta-demanda possible i l’impacte corresponent sobre els preus del raïm, del vi base cava i del producte final. Si bé recorda que “com a Administració, no estem autoritzats a marcar cap tipus de preu, però sí que hem d’explorar, per responsabilitat social, totes les vies que calgui, com ja hem fet i continuarem fent, perquè volem que es guanyi la vida tota la cadena que viu del cava”.

En aquest sentit i més enllà del preu del raïm, la consellera d’Agricultura afirma que “el Departament d’Agricultura ha complert amb tot allò que vam anunciar el mes de juny: un pla de xoc sense precedents, pactat amb el sector, per reactivar el món del vi, compensar els efectes econòmics de la Covid-19 i afrontar la crisi d’excedents de vi”.

En relació aquestes mesures, la consellera Jordà ha destacat que fins ara s’han fet efectius els ajuts del pla de xoc per compensar les pèrdues d’ingressos a viticultors, cellers i DO víniques arran de la crisi provocada per la COVID19. Ajuts que han estat complementaris a les mesures extraordinàries convocades pel Ministeri de Agricultura.

Nou comentari

Comparteix