VadeVi
Agricultura abona 4’5 milions d’euros per la reestructuració de la vinya
  • CA

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya fa efectiu aquest divendres, 17 de juny, el primer pagament de l’ajut als plans de reestructuració i reconversió de la vinya de la campanya 2015/2016 per import de 3,19 M €. Així mateix, el passat 27 de maig es va fer efectiu pagaments complementaris de les campanyes 2014/2015, 2013/2014, 2012/2013 i 2011/2012, per import de 1’31 M €.

L’ajut de reestructuració i reconversió de la vinya és una mesura del Programa de suport al sector vitivinícola, amb finançament 100% de la Unió Europea, que persegueix impulsar l’augment de la competitivitat de les explotacions vitivinícoles, afavorir la seva modernització i l’adequació varietal a les tendències del mercat, per tal de reforçar l’estructura del sector.

El règim de reestructuració i reconversió de vinya inclou una o més de les següents accions: la reconversió varietal, incloent la que es realitzi mitjançant re-empelts; la reimplantació de vinyes i les millores de les tècniques de gestió de vinyes relacionades amb l’objectiu del règim, sense incloure la renovació normal de vinyes que hagin arribat al final de la seva vida natural.

Així mateix, amb aquest ajut es contribueix a dinamitzar l’activitat econòmica de les zones vitivinícoles, amb repercussions positives que s’estenen a les empreses que subministren productes i serveis al sector vitivinícola.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa