VadeVi
Ajornada la declaració dels primers imputats pel cas Reserva de la Tierra
  • CA

El jutge Diego Álvarez de Juan, titular del Jutjat d’Instrucció número 3 de Reus, havia citat aquest dimecres 21 i dijous 22 sis persones imputades pel cas Reserva de la Tierra. Tot i així, segons fons properes a la investigació a les quals ha pogut tenir accés Vadevi, aquesta citació s’ha ajornat. D’entrada, per a cinc d’elles, a qui s’ha emplaçat a primers d’octubre; i malgrat el primer imputat Felipe Francisco G.R. havia de presentar-se al jutjat el divendres 23 de setembre, qui fora administrador únic de Reserva de la Tierra, Viña Triado i Corporación Vinícola Solitierra també ha vist com canviava a última hora la seva data de declaració pel dia 29 de setembre. Caldrà esperar doncs uns dies més per poder escoltar les veus dels principals investigats d’aquest cas que continua despertant moltes incògnites.

Com a justificació a l’ajornament, i segons avança Vinassos, el jutge argumenta que “donada la coincidència d’altres citacions anteriors, malgrat la deficient justificació, s’entén aquest instructor que la falta de diligència processal del citat lletrat no ha de perjudicar a l’investigat i, per tant, s’han de suspendre les declaracions assenyalades”.

Així, després de la declaració d’aquest divendres, la propera citació es trasllada al 13 d’octubre per Cristina V. G. (responsable d’operacions de Reserva de la Tierra des de 2003) i Noemí V. M. (apoderada de les societats Reserva de la Tierra, Viña Tridado i Golf Global Wines) i al dia 14 d’octubre per Gerard B. P. , Elena G. R. (tots dos apoderats de Reserva de la Tierra, Viña Tridado i Golf Global Wines) i José V. A. (administrador solidari de Viña Tridado fins el 2019).

Álvarez va acordar donar la condició d’investigades a cinc empreses pel ‘cas Reserva de la Tierra’, que va sortir a la llum el passat mes d’octubre: Reserva de la Tierra SL, Viña Tridado SL, Corporación Vinícola Soltierra SL, Golf Global Wines SL i Batevins SL, i va demanar que prestessin declaració sis dels seus dirigents.

La instrucció, clara amb les acusacions

La instrucció va determinar que les empreses de GRT haurien dut a terme diverses accions per a donar una “aparença de legalitat a diverses activitats“. D’una banda, “Viña Tridado hauria registrat diverses marques pròpies als diversos consells reguladors de vins amb la corresponent DO i hauria sol·licitat autorització de les etiquetes i contra etiquetes”. A més a més, i segons apunta el text, haurien encarregat “de forma totalment aliena als Consells Reguladors” a l’empresa Adhesivos Orcajada SA, de Múrcia, que “imprimeixi adhesius que imitin amb precisió el disseny dels distintius de garantia originals”.

Si això fos poc, i “per tal que els seus vins sempre portin numeracions assignades, es repeteixen diverses vegades les numeracions de les sèries assignades, en alguna ocasió, fins a 30 cops”, diu la instrucció. De fet, en el marc de la investigació s’haurien localitzat casos de vins etiquetats com si fossin d’una DO, però amb marques que no s’haurien notificat als consells reguladors

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa