VadeVi
Ajuts per promoure el vi fora de la Unió Europea

L’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) ha obert la convocatòria d’ajuts per a promoure el vi a l’estranger per a les campanyes 2008/09 i 2009/10.

Es poden acollir a aquesta ajuda els productes de qualitat que puguin tenir possibilitats d’obrir-se noves sortides comercials a l’estranger o de consolidar el seu mercat fora del país.

Aquest ajut està recollit en la nova Organització Comuna del Mercat (OCM) vitivinícola, i té com objectiu fomentar el coneixement de les característiques i qualitats dels vins amb la finalitat de contribuir a la millora de la seva posició competitiva i a la consolidació o, en el seu cas, a l’obertura de nous mercats a tercers països.

Els vins amb denominació d’origen protegida, els vins amb indicació geogràfica protegida i els vins en els quals s’indiqui la varietat de raïm per vinificar podran demanar l’ajuda al DAR, a través de l’INCAVI.

Podran ser beneficiaris d’aquest ajut: empreses vinícoles, organitzacions de productors i organitzacions interprofessionals, organismes de gestió i de representació de les indicacions geogràfiques vitivinícoles, així com associacions d’exportadors i consorcis d’exportació, i entitats associatives sense finalitat de lucre participades per empreses vitivinícoles que tinguin entre els seus objectius la promoció exterior dels vins.

Segons es publica avui al Diari Oficial de la generalitat de Catalunya, els interessats que reuneixin les condicions previstes en l’ordre de convocatòria podran presentar les seves sol·licituds i la documentació corresponent fins el 24 de març, en el cas de la campanya 2008/09 i fins el 31 de març per la campanya 2009/10. L’ajut serà, com a màxim, del 50% del pressupost del projecte i servirà per finançar béns tangibles o intangibles que es considerin necessaris, accions publicitàries, estudis de mercat, estands i contractació de personal.


L’objectiu és promoure el vi català a l’estranger FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa