VadeVi
Al Penedès s’han recollit 239 milions de kilos de raïm de qualitat

En el marc del capítol de la verema , organitzat per l’Acadèmia Tastavins del Penedès, es van reunir en una mateixa sala les principals entitats relacionades amb el món del vi del Penedès, per tal de dur a terme una nova edició d’aquest debat, que desde els seus inicis posa sobre la taula els principals problemes del sector a la comarca.Enguany, es va desenvolupar-se sobre 3 eixos.

La primera part de la trobada, com ja és habitual, va servir per posar sobre la taula la valoració qualitativa i quantitativa de la verema 2010, que a falta d’entrar una petita part de Parellada i de Cabernet Sauvignon, es preveia superior en un 5% en raïm blanc, i inferior en un 11% entre els negres, per acabar en una xifra propera als 239 milions de Kg. En quant a la qualitat, desde el Consell Regulador de la DO Penedès, es va destacar el gran esforç dut a terme pels viticultors, en un any molt complexe per la quantitat de pluges rebudes, per tal de que els raïm que arribés als cellers fos de gran qualitat.

La segona part va girar al voltant de la vesant econòmica, centrada bàsicament en el preu del raïm, variable que va centrar bona part de la tertúlia, i que va comptar amb destacades aportacions tant per part del director general d’INCAVI, com per part dels viticultors i de la patronal, amb diferents punts de vista sobre com poder arribar a millorar aquesta situació.

El paisatge va centrar la darrera part del debat, tema que va derivar un altre cop en la insostenibilitat del sistema actual, en que els viticultors auguraben l’abandó de conreus, o la transformació en d’altre tipus dels mateixos, cosa que de ben segur podia afectar de manera molt important el paisatge de vinyes actual.

La vetllada va acabar amb la intervenció de Joan Tarrada, President de l’Acadèmia Tastavins del Penedès, qui va manifestar la necessitat de seguir tractant aquests temes i de solventar-los, i que l’Acadèmia Tastavins del Penedès, volia seguir facilitant aquests ponts de diàleg.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa