Albert Teixidó, millor sommelier català de cava

Al centre, Albert Teixidó i Xavi Roig, guanyador i segon classificat de la semifinal Foto: Europa Press

Albert Teixidó, de la vinoteca Mar de Terra, s’ha proclamat aquest dimarts a Barcelona guanyador de la cinquena semifinal del Concurs ‘Millor Sommelier d’Espanya en Cava’, la final de la qual tindrà lloc al 2014. Al concurs, organitzat pel Consell Regulador del Cava, han competit més de 40 sommeliers de Catalunya i les Illes Baleares, tant professionals com estudiants de diferents escoles d’hostaleria. El segon classificat, que ha obtingut una beca de 1.000 euros, ha estat Xavi Roig, de la vinoteca Cal Feru de Sant Sadurní d’Anoia.

Segons el director tècnic del Consell Regulador del Cava i director del jurat, Francisco González, el nivell dels participants en el certamen “ha estat molt alt, tant pel que fa al coneixement del cava com per l’aspecte qualitatiu, especialment en saber quin és el cava adient per a cada menjar”. A més, González ha assenyalat la importància d’aquest concurs pel Consell Regulador del Cava, ja que ajuda a saber “quin nivell de coneixement tenen els sommeliers d’Espanya del nostre producte”.

De fet, el guanyador del Concurs ‘Millor sommelier d’Espanya en Cava’ per Catalunya i Balears treballa a la Vinoteca Mar de Terra de Barcelona. Albert Teixidó, que ha rebut una beca de 2.000 euros i una medalla d’or, ha declarat que valora molt que se li reconegui el coneixement que té del cava, “que és fruït de molts anys d’estudi”. A més, destaca el nivell dels participants, a molts dels quals ja coneixia i, per aquest motiu, se sent encara més afortunat.

Per la seva part, el segon classificat, Xavi Roig, ha expressat la satisfacció pel premi i l’agraïment per la formació rebuda. “Era la primera vegada que em presentava i no esperava guanyar, és un reconeixement a la meva feina que m’ha fet especial il·lusió pel fet de ser de la capital del cava”, ha destacat.

Durant la jornada, sommeliers de Catalunya i Balears van enfrontar-se a dos caves per intentar aconseguir una plaça a la final. A primera hora els participants van assistir a una ponència professional sobre el món del cava impartida per Francisco González. A continuació, els concursants s’han sotmès a una prova escrita sobre el món del cava i a un test a cegues, on han hagut de desxifrar, només amb la guia del seu olfacte, quin tipus de cava amagava cada copa.

En aquesta ocasió, el jurat ha comptat amb la participació de Francisco González, director tècnic del Consell Regulador del Cava; Jordi Xavier Romero, professor de l’Escola de Jesuïtes de Sarrià; Xavier Ayala, president de l’Associació Catalana de Sommeliers; José Roldán, president de l’Associació de Sommeliers de Barcelona, i Sergi Figueres, Millor Sommelier d’Espanya 2012.

‘El Millor Sommelier d’Espanya en Cava’ compta amb la direcció del sommelier Juan Muñoz Ramos qui, entre molts d’altres títols, té el de president de l’Academia de Sumillería y Master Sumiller, a més del de professor de l’Escola Universitària d’Hostaleria CETT-Universitat de Barcelona i de la EAS (Escuela Argentina de Sumilleres). També és professor en els Màsters d’Enologia i Viticultura de la UNESCO.

Aquest concurs, de caràcter bianual, es desenvolupa a 12 ciutats i la gran final tindrà lloc al 2014, quan es triarà el ‘Millor Sommelier d’Espanya en Cava’. Al 2012, es van celebrar les semifinals d’Aragó i Castella Lleó. Fernando Mora Torrijo, propietari del portal de vins www.thegaragewine.com i col·laborador de Latidos de Vinos, representarà Aragó i per Castella Lleó serà Diego Muñoz Gómez, sommelier del restaurant ‘La Lobita’ de Navaleno a Sòria (www.lalobita.es). Al 2013 s’han celebrat la semifinal d’Andalusia Occidental, que estarà representada per José Joaquín Cortés i la quarta semifinal a Andalusia Oriental, de la qual va resultar-ne guanyador Francisco Rubiales.

Nou comentari