VadeVi
Albet i Noya troba tres varietats més de raïm desconegudes al Pirineu Català

El celler Albet i Noya, dins el marc del projecte de Recerca, Desenvolupament i Innovació de Varietats Experimentals, ha trobat tres varietats més de raïm al Pirineu català desconegudes fins ara. Es tracta de dues varietats de raïm blanc i una de raïm negre que, pel seu ADN, són desconegudes arreu d’Europa. Segons responsables del celler, es tracta de varietats molt antigues que estan en greu perill d’extinció.

Totes tres passaran a formar part de la col·lecció de varietats desconegudes d’Albet i Noya. Aquest hivern se n’empeltaran sis ceps amb l”objectiu d’estudiar-ne les seves característiques i, sobretot, determinar si poden produir bons vins.

De fet, el celler va anunciar aquest juliol passat la comercialització d’un vi elaborat a partir d’una varietat recuperada gràcies a aquest mateix projecte de Varietats Experimentals. Es tracta del Marina Rión, un vi blanc afruitat i fresc fet amb un varietat de raïm que de moment encara no té nom. Durant els propers cinc anys el Marina Rión només es podrà comercialitzar a Suïssa i Alemanya per un acord d’exclusivitat que Albet i Noya va signar amb la distribuïdora Delinat, que va subvencionar les investigacions. “Aquí no vam trobar ajudes per finançar la investigació”, lamentava Josep Maria Albet i Noya al Vadevi.cat el març passat.


Albet i Noya és un dels cellers pioners en el cultiu ecològic de les vinyes FOTO: ALBET I NOYA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa