VadeVi
Alella Vinícola posa a prova les aromes de la pansa blanca
  • CA

Alella Vinícola aposta fort per la investigació en el camp de vi. És per això que des de fa un temps i amb col·laboració amb la Universitat de Barcelona, desenvolupa tota una sèrie de projectes de recerca.

Un d’aquests projectes és en relació a les aromes de la pansa blanca que es fa amb tres fases.

En una primera, un cromatògraf està analitzant els components volàtils de vins elaborats amb pansa blanca. És a dir, des d’un punt de vista estrictament objectiu, la màquina dirà quines són les seves aromes.

En una segona i tot coincidint amb la Festa de la Verema d’Alella que es fa el segon cap de setmana de setembre, un grup de professionals tastaran els mateixos vins i faran la seva pròpia descripció.

Finalment l’última fase també serà un tast durant la mateixa festa però en aquest cas els que tastaran seran persones normals i corrents sense formació relacionada amb el vi, representant la majoria de consumidors.

L’estudi el que pretén és comparar els tres resultats i analitzar detingudament quina és la informació que arriba al consumidor final a través dels prescriptors, i per tant veure si hi ha un decalatge molt gran entre tastadors professionals i els compradors.

Aquesta estudi té un precedent, que es va realitzar l’any passat, però el mateix Xavier Garcia, director tècnic d’Alella Vinícola i responsable del projecte científic, admet que en aquella ocasió el nombre de mostres no era representatiu i per això consideren que els resultats no són òptims.

Garcia anuncia també que l’estudi farà una passa més per analitzar si la percepció del consumidor de vi varia si es tracta de pansa blanca d’Alella o xarel·lo del Penedès, la mateixa varietat però amb noms locals diferents.

Aquests resultats han de servir, segons Garcia, per aprofundir en l’estudi d’aquesta varietat autòctona, per adaptar l’elaboració dels vins i per mesurar l’eficàcia de la prescripció.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa