No molt lluny de Barcelona la denominació d’origen Alella ha consolidat una personalitat pròpia. La zona gaudeix d’una revista especialitzada, Papers de Vi, que repassa totes les novetats relacionades amb la viticultura. En un dels darrers números, Josep Maria Pujol-Busquets, enòleg i propietari d’Alta Alella, escriu en les seves pàgines que la DO ha de ser la vinya i el vi de Barcelona. El col·laborador de Papers de Vi destaca que cada cop hi ha més interès de la ciutadania del territori pels productes autòctons, el que ha comportat “una certa normalització del consum de vi com a producte local, tant en restaurants i botigues com a les llars particulars”.

Josep Maria Pujol-Busquets considera que en l’àmbit internacional Alella disposa d’una oferta de qualitat que es pot considerar entre mitjana i alta, com demostren els reconeixements que han obtingut els seus elaboradors.

L’enòleg afirma que cal fer entendre a tothom que les vinyes i els vins de la DO formen part del paisatge natural i periurbà i rebla que manca una aposta encara més decidida per l’agricultura ecològica, que veu com un contrapès en una comarca que lluita contra la pressió contaminant de les ciutats.

El responsable d’Alta Alella vol uns vins personalitzats que expressin totes les característiques de l’anyada, de la terra on han nascut i de l’entorn en què han madurat.Josep Maria Pujol-Busquets cerca la complicitat de tota la societat civil, productors i elaboradors que ajudi a estimular el sentiment de pertinença i a deixar clar que la vinya i el vi és un sector a tenir present i una font de cultura i de riquesa.


JOSEP MARIA PUJOL-BUSQUETS VA REIVINDICAR LA PRESÈNCIA DELS VINS D’ALELLA A LA RESTAURACIÓ DEL MARESME FOTO: PANSA BLANCA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa