L’Associació Catalana d’Enòlegs (ACE) celebrarà enguany el seu congrés anual amb la jornada tècnica dedicada a les Alternatives de Tapada, junt amb la Nit de l’Enologia, el dia 1 d’abril al monestir de Poblet. La jornada serà un punt de trobada entre fabricants i experts.

Una de les feines diàries dels enòlegs és controlar i corregir la tapada dels vins i aquest congrés abordarà des de principis bàsics relacionats amb l’embotellament fins un tast tècnic. El lloc escollit invita al treball: l’Hostatgeria de Poblet, davant del monestir cistercenc de Santa Maria de Poblet. És un lloc adaptat i ben equipat.

Una de les operacions essencials dins de l’elaboració del vi és l’embotellament i el tipus d’envàs més usual, l’ampolla de vidre. Si es prepara a consciència amb controls i analítiques químiques i sensorials, també s’ha de fer amb els materials que el vestiran -entre ells el recipìent i el tap- i la línia d’embotellament.

La maquinària i factors com l’edat i la criança, i els econòmics, són fonamentals. L’elecció del tap, la seva mida i material és tan important com l’operació de col·locar-lo a les ampolles, per assegurar que el vi arribi en un estat òptim al consumidor.

En l’actualitat existeix un moviment creixent de tipus de taps i és necessari conèixer molt bé les noves tècniques i alternatives per poder discernir entre els distints arguments de venda que ens arriben.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa