VadeVi
Les Caves Mont-Ferrant, en venda per 1,5 milions d’euros
  • CA

L’antic celler de les conegudes caves Mont-Ferrant ha sortit aquest mes de setembre a la venda a un preu de gairebé un milió i mig d’euros, segons informa el portal immobiliari Idealista a la seva pàgina web.

Situada a Sant Joan de Blanes (La Selva), a 500 metres del mar, la finca no només inclou el Mas Ferrant, de dues plantes de 160 metres quadrats cadascuna, sinó també una gran sala diàfana de 400 metres quadrats i magatzems i vestuaris que sumen, al final, uns 1.200 metres quadrats construïts a la finca.

Les instal·lacions estan a Sant Joan de Blanes, a la comarca de la Selva | Foto: web

La finca inclou un refugi antiaeri

A més, però, la venda també inclou els més de 4.000 metres quadrats de galeries subterrànies, repartides en quatre nivells, on hi havia les caves. Durant la Guerra Civil Espanyola, aquests espais varen prendre una importància cabdal perquè van servir com a refugi antiaeri per a moltes persones dels voltants, esdevenint part de la història de Blanes.

Les galeries subterrànies es van utilitzar com a refugi antiaeri durant la guerra civil espanyola | Foto: V&E, Idealista

Una de les històries d’èxit dels ‘indianos’

El fundador de Mont-Ferrant fou l’indià Agustí Vilaret. Nascut a Blanes, però enriquit a les Antilles, quan va tornar a Catalunya tenia moltes idees i projectes ambiciosos i, és clar, molts diners per realitzar-los.

Sant Llamí, un dels escumosos que havia tret al mercat fa uns anys la casa Mont-Ferran

Així és com va tornar a casa, amb la idea de convertir-se en elaborador d’escumosos, va comprar Mas Ferrant, on va plantar vinyes, va fer construir les caves i va comprar tot el material i la maquinària necessaris per començar a produir el cava Mont-Ferrant, una marca que, actualment, és propietat del grup Raventós Codorníu.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a setembre 20, 2022 | 11:03
    Anònim setembre 20, 2022 | 11:03
    Si tingués pasta la vomoraba

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa