VadeVi
Antonio Domínguez guanya el II Concurs de Cartells de Codorníu
  • CA

Aquest divendres s’han donat a conèixer els resultats del segon Concurs de Cartell ARS Collecta de Codorníu en el qual el director d’art Antonio Domínguez ha estat proclamat guanyador amb l’obra ‘Moments Codorníu’. Domínguez ha compartit podi amb els finalistes Anna Carazo (il·lustradora), Sandra Modrego i Gala Mirissa i Mariana Schrader, a qui s’ha reconegut la feina amb un premi de 2.000 euros cadascuna. Domínguez s’ha endut 10.000 euros.

Xifra rècord de participants

El concurs ha reunit enguany 300 obres de participants procedents principalment de l’Estat espanyol i de diferents països d’Europa i Llatinoamèrica. La primera edició, celebrada fa gairebé 125 anys, va contribuir al llegat artístic del país amb una significativa impremta cultural per a la història artística i publicitària el país i, ara l’actual concurs esdevé un reflex dels corrents artístics i formats del segle XXI: des de GIFTs animats a escultures de neó, passant per brodats, il·lustracions digitals, animacions o acrílics.

“Podem afirmar que aquest concurs ha estat un èxit i que les obres finalistes mereixen estar exposades en les millors galeries d’art del món”, apuntava Sergio Fuster, CEO de Raventós Codorníu. “El que de veritat té valor per la marca és poder suscitar a l’elenc d’artistes que, com ja va passar fa 125 anys, signin un nou capítol de la història de l’art d’aquest país”.

El jurat ha estat format per professionals nacionals i internacionals del sector de l’art i el disseny, entre els quals, Ainhoa Grandes, presidenta de la Fundació MACBA; l’artista Antoni Muntadas, o Stein Olav Henrichsen, Former Director del Museu Munch d’Oslo.

El vincle de Codorníu amb el món de l’art i la cultura es remunta als seus orígens. Des del disseny i la construcció del celler per part de l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch -deixeble de Gaudí- i la seva declaració com a Monument Històric Artístic Nacional, fins al reconeixement de la companyia com una de les pioneres en el mecenatge cultural, que ha tingut com a resultat peces d’art icòniques com l’obra Ambar i Escuma de Ramon Casas.

Sergio Fuster, CEO de Raventós Codorníu, i Antonio Domínguez, guanyador del concurs

Antonio Domínguez, ‘Momentos Codorníu’

Amb lil·lustració digital Momentos Codorníu, l’artista ha volgut escenificar diferents moments de gaudi, desconnexió o reflexió on el cava es converteix en el leitmotiv de les diferents situacions amb picades d’ullet a l’arquitectura i al disseny tant modernista com contemporani.

Antonio Domínguez, conegut com a ‘Curvilíneo’ pel seu gust per la geometria, ha obtingut diferents reconeixements al llarg de la seva trajectòria. Nascut a Almeria i sevillà d’adopció, va començar la carrera com a dissenyador gràfic i il·lustrador en estudis d’arquitectura. S’ha consolidat al sector de la publicitat i actualment és director d’art a l’Agència Liverpool, treball que compagina amb projectes personals relacionats amb la il·lustració i la creació de marca.

L’obra guanyadora és, en paraules del jurat, “un recordatori d’una època celebrativa sense ser nostàlgica dins d’una tradició pictòrica. Es tracta d’una proposta cridanera i alegre amb una inspiració retro vívida, però amb un clar toc contemporani. Amb una expressió acolorida i vivaç que parla a tots i se sent incloent i divertida”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa