Ja fa nou temporades que VINSEUM organitza Les estacions a la vinya, una de les activitats amb millor resposta de públic any rere any. Es tracta de quatre sortides, una per temporada, que pretenen donar a conèixer el cicle vital de la vinya.
Com en les anteriors ocasions, les explicacions tècniques aniran a càrrec d’Agustí Villarroya (de l’Institut Català de la Vinya i el Vi) i Josep Ribas (ded la denominació d’origen Penedès), tots dos experts en vitivinicultura.
Programa
Primavera: “El nou verd en vinyes i dolines”, a les caves Tutusaus, el 10 d’abril de 2011.
Estiu: “Vinyes de lluny en climes d’alçada”, a la Finca Fransola (Torres), el 19 de juny de 2011.
Tardor: “La parellada en terra mítica”, al Celler de Can Sala (Freixenet), el 2 d’octubre de 2011.
Hivern: “Ull de llebre podat, vi de criança preparat”, al Celler Jané Ventura, el 29 de gener de 2012
Comencem el IX cicle “Les estacions a la vinya” visitant vinyes velles localitzades als massissos d’Ordal i Garraf. Durant l’itinerari es podrà veure l’obertura de la fulla i es coneixerà la influència del clima temperat pel mar. S’acabarà la ruta visitant les Caves Tutusaus, on Raimon Badell, l’enòleg del celler, explicarà les particularitats dels seus vins.