VadeVi
Arriba la 40 edició de la Festa de la Verema de la Conca de Barberà

Un any més l’Espluga de Francolí acull la festa gran dels vins amb Denominació d’Origen Conca de Barberà a través d’un esdeveniment molt especial. Es tracta de la XL Festa de la Verema, una particular celebració que ret homenatge tant als seus vins com als qui els elaboren.

Durant el cap de setmana del 28 i 29 d’agost s’oferirà una mostra i degustació de vins dels diferents cellers i cooperatives de la Denominació d’Origen. La Fira també inclou la degustació de cava i productes del camp de productors i artesans de la Conca de Barberà.

La inauguració de la XL Festa de la Verema serà el dissabte 28 d’agost a les set de la tarda, a la plaça Montserrat Canals a càrrec de Torni Massanés, director general de la Fundació Alícia. Les autoritats recorreran la trentena d’estands de vi, cava i gastronomia que participen a la mostra d’aquest any i s’obtindrà el primer most de la collita 2010.

Aquesta festa té com objectiu, segons Dolors Domènech, regidora de festes i esports de l’Espluga de Francolí, “donar a conèixer els vins i caves de la DO Conca de Barberà, promocionar els cellers i aconseguir que la cultura del vi s’estengui cada vegada a més persones”. El president de la DO Conca, Carles Andreu, certifica aquesta voluntat de difondre la cultura del vi i creu que serà “una festa molt especial perquè és un any especial”. De fet, la festa celebra 40 anys de tradició vinícola i s’emmarca dins del 25è aniversari de la DO Conca de Barberà.

Entre els diversos actes que s’organitzen al voltant del món del vi destaca la presentació dels vins guanyadors del XXè Concurs de Vins i Caves de la Conca de Barberà, dels cellers Grup Castell d’Or, Gatzara Vins, Vinícola de Sarral i Carlania Celler.

El concurs de tast de vins a cegues és una novetat dins el programa d’actes de la festa i intenta arribar al públic assistent a través de la seva participació. El concurs es dividirà en tres proves en les que el participant haurà d’endevinar la qualitat i característiques dels vins rosat, blanc i negre amb DO Conca de Barberà. I l’altra novetat d’aquest any és la possibilitat de realitzar menús degustació de cinc plats pensats per maridar amb vins de la DO Conca, gràcies a la participació de cinc restaurants de la comarca: Restaurant Cal Jordi, Cal Magret, Hostal del Senglar, El Molí del Mallol i Simó de Palau. Els menús es poden fer els dies 27, 28 i 29 a un preu de 30€ cadascun.

Per veure els menús entra al Facebook de la DO Conca de Barberà http://www.facebook.com/#!/pages/DO-Conca-de-Barbera/302042823734?ref=ts


L’objectiu de la promoció és donar a conèixer els vins i cellers de la DO FOTO: DO CONCA DE BARBERÀ

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa