VadeVi
Art, llegendes i vi per la prèvia de Sant Jordi

Falten només hores per al gran dia, i ja són molts els municipis, entitats i persones que estan en mode ‘on’ per començar a celebrar la festa del llibre de Catalunya. A Montblanc, per exemple, ja han fet el salt en el temps fins a l’era medieval, i Sant Vicenç d’Hortons hi haurà una gran festa amb vins i també gastronomia i la presentació d’una de les novetats editorials del territori, que ha recollit diverses Converses a peu de vinyes amb pageses, viticultores i dones que viuen i treballen en l’àmbit rural.

Mercat de vins en una Montblanc medieval

Ja és una tradició. Montblanc, per Sant Jordi, es vesteix de ciutat medieval i organitza tot un ampli ventall d’activitats per rememorar la llegenda. I entre l’oferta no hi falta el vi, que posa parades en l’esperat mercat de vins locals i amb Denominació d’Origen Conca de Barberà.

Al voltant de la plaça de Santa Maria hi haurà l’oportunitat de tastar les novetats víniques de la Conca acompanyades de plats típics de la gastronomia del territori, en un entorn que reproduirà com es vivia a l’Edat Mitjana. La mostra se celebrarà els caps de setmana del 22 i 23 d’abril, i el 29 d’abril, 30 d’abril i 1 de maig, coincidint amb aquesta festa medieval i veurà participar els següents cellers: Agrícola de Barberà, Celler Pla de la Masó, Carles Andreu, Cellers Domenys, Celler Vilalta Pere, Gabor Celler, Gerida Viticultors, Mas Foraster, Vins de Pedra, Rendé Masdéu, My Dolia, Rosa Ma Torres, Cal Gasset, Vidbertus i Vinícola de Sarral.

L’evolució de la viticultura a la Conca de Barberà ha estat molt lligada a l’evolució històrica de la comarca. Els antecedents més remots es troben en temps dels romans i és probable que sigui fins i tot abans. Però va ser amb l’edat mitjana quan va prendre major rellevància. Per això, la Setmana Medieval de Montblanc esdevé el marc idoni per donar a conèixer aquest lligam, un gran aparador per la gran afluència de públic que s’hi espera i una oportunitat única per tastar el trepat, la varietat autòctona del territori.

ViArt 2023 a Sant Llorenç d’Hortons

Aquest 22 d’abril a Sant Llorenç d’Hortons hi ha la fira Viart amb un ampli ventall de propostes per tots els públics que s’allargarà d’11:00 h a 22:00 h de la nit. Hi haurà un concurs de pintura ràpida memorial Salvador Alibau, el concert country amb All Woods, l’actuació d’Èric Vinaixa, gastronomia, parades d’artesania, cellers ecològics, llibres, roses de Sant Jordi, exposicions, dansa, poesia, teatre, presentacions de llibres, tasts de caves i vins de la mà de sommeliers professionals i propostes infantils diverses.

En la seva dotzena edició, aquesta cita es vol posicionar com una fira eco a l’aire lliure que pretén fusionar el vi amb l’art en totes les seves expressions. Enguany la fira s’ubicarà al carrer Major estenent-se per la plaça Mossèn Comerma on, com a novetat, es podrà veure una exposició de carruatges tradicionals catalans a la zona de descans habilitada amb bales de palla i taules per gaudir de la gastronomia i els vins. Entre els cellers, Finca Parera, Celler AGRO ECO Samora, Bodega Sant Joannes, Celler Esteve i Gibert, Cava Torné & Bel, Vins El Cep, Celler Can Pasqual, Celler Can Casals, 27 de Juny Porrera Priorat, Celler Avenc del Garraf, 10 d’Abril, Can Batlle Experience, Vins Vitis Vinifer.

Per complementar l’oferta, es dirigiran tast de vins i es presentarà el llibre Converses a peu de vinya de l’escriptora Rosa Maria Ferré (a les 13:00 h, a La Sala).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa