VadeVi
Artur Mas: «La Terra Alta pot situar-se dalt de tot a escala mundial»
  • CA

El Celler Cooperatiu de Gandesa va reunir ahir a tot el sector vitivinícola català per fer pinya i demostrar que la Terra Alta és la perfecta candidata per acollir el Concurs Internacional de les Garnatxes del Món l’any 2017.

El fet és que aquest certamen de garnatxes ha celebrat les seves tres primeres edicions a Perpinyà, però a partir de l’any vinent faran l’esdeveniment itinerant per aquelles zones productores d’aquesta varietat. Al 2016, el concurs se’n va a la zona aragonesa de Campo de Borja; i el 2017 i 2018, la seu es disputa entre la Terra Alta, Sardenya i Châteauneuf du Pape.

En aquest sentit, les autoritats que van passar per l’escenari van posar tot l’èmfasi en demostrar la idoneïtat de la comarca catalana per acollir aquest esdeveniment. Des del President del Celler Cooperatiu, Pere Bové, que va agrair la bona feina dels pagesos; fins al Secretari del CRDO Terra Alta que va aprofitar el discurs per fer un recorregut històric per la garnatxa i la seva implantació a la comarca, afegint retalls sobre aquest producte d’autors com Joan Perucho o fent menció directa a Pablo Picasso, admirador de la garnatxa en les seves visites a Horta de Sant Joan. L’Alcalde de Gandesa, Carles Luz, va mostrar l’entusiasme que suposaria acollir un esdeveniment d’aquestes característiques, perquè seria una projecció que col·locaria la comarca de la Terra Alta al món.

L’acte també va comptar amb el suport del Govern català. El Molt Honorable President Artur Mas va desplaçar-se fins a la capital terraltina per afegir el suport de la Generalitat a aquesta candidatura: “En 15 anys s’ha fet molta feina i ara la Terra Alta pot aspirar a ser dalt de tot en l’àmbit vitivinícola”, deia el President. “Des de la catedral del vi exposem aspiracions internacionals. Si fa cent anys es va aconseguir aixecar aquest edifici -referint-se al Celler Cooperatiu de 1919-, ara toca tornar a ser ambiciosos i lluitar per acollir aquest esdeveniment l’any 2017”, va concloure.

Fabrice Rieu, President dels Vins del Rosselló, i el periodista Frédéric Galtier, que van assistir a l’acte en representació de l’organització del concurs, van marxar carregats de la il·lusió dels terraltins i havent tastat alguns dels vins més representatius de la comarca elaborats majoritàriament amb aquesta varietat. I és que just després de les paraules, tocava conèixer el motiu real de la trobada: la garnatxa en la seva màxima expressió.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa