VadeVi
Artur Mas reclama sortir a la recerca dels mercats exteriors

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha presidit la celebració del 25è aniversari del celler Abadal. Durant l’acte, celebrat sota una intensa pluja, el cap del Govern ha afirmat intepretar el sentiment dels assistents al dir que “s’estava fent un homenatge” a la nissaga dels Roqueta -propietària de l’empresa-, i ha posat aquest grup com a exemple “d’aposta per la feina ben feta, per la qualitat, pel nom, per la marca i per sortir fora, per llençar-se a la conquesta dels mercats exteriors”.

El cap de l’executiu ha destacat que ens aquests 25 anys l ‘empresa ha “recuperat les arrels del Bages en el món de la vinya i el vi” i ha agraït a la família Roqueta “haver fet aquesta feina ben feta, haver contribuït a rellançar la comarca, haver apostat per la marca de qualitat i haver aplegat altres viticultors i altres cellers que estan fent pinya i estan donant nom a aquesta denominació d’origen”.

En l’acte commemoratiu d’aquest 25è aniversari, que s’ha fet a la seu d’Abadal a Horta d’Avinyó (Bages), també hi ha intervingut el president d’Abadal, Valentí Roqueta. Han acompanyat el president el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, i el delegat del Govern a la Catalunya Central, Jordi Moltó. Entre els assistents es trobava també l’alcalde d’Avinyó, Josep Balasch, i altres batlles de la comarca del Bages, així com representants del món vinícola i empresarial de la zona.No han faltat antics directors generals de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi), com Domingo Valiente i Oriol Guevara,i l’actual, Jordi Bort, a més de l’ex conseller d’ERCa Josep Huguet o el representant de futbolistes Josep Maria Minguella.

El cap de l’Executiu ha fet una visita a les instal·lacions del celler i ha signat en una bóta. També ha descobert una placa commemorativa en l’escultura titulada Arrels i horitzó, realitzada amb motiu dels 25 anys del celler. Durant l’acte també s’ha presentat el vi de l’aniversari, l’Abadal 25, una edició limitada creada per a aquesta efemèride, amb etiqueta il·lustrada per l’artista Joaquim Falcó, autor de les primeres etiquetes del celler.

Valentí Roqueta ha recordat la llarga tradició familiar vitivinícola, escenificada, en el mas original, amb més de 800 anys d’història. “Aquesta és una masia arrelada al territori”. En els darrers 25 anys, ha dit, han estat els que el Pla de Bages ha recuperat la seva producció de vi i ho ha fet a l’empara d’una DO que ha prestigiat el treball comú dels cellers locals.

En aquest sentit, ha explicat que ara sí toca fer una aposta clara perles varietats autòctones, amb la mirada posada en les varietats sumoi -sumoll a la comarca-, picapoll i mandó.


Artur Mas, Josep Maria Pelegrí i Valentí Roqueta FOTO:PRESIDÈNCIA GENERALITAT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa