VadeVi
Augmenten les exportacions de vins a tercers països

Segons dades de Medi Ambient, les exportacions del sector vitivinícola espanyol, van experimentar el 2008 un creixement del 8,5% en volum i del 8% en valor. Entre les principals destinacions dels vins espanyols es troben Alemanya, el Regne Unit, els Estats Units, França i Itàlia.

L’estat és el primer país vitivinícola pel que fa a superfície i el tercer en producció en el món, segons el ministeri. Per això, s’ha posat en marxa un programa d’ajuts per a l’exportació. La promoció en tercers països, destinada a vins amb Denominació d’Origen Protegida (DOP), Indicació Geogràfica Protegida (IGP) o en els quals s’indica la varietat de raïm de vinificació, se centra en la recerca de nous consumidors en mercats allunyats de les zones productores. Per aconseguir nous clients, resulta “necessari” identificar aquests mercats, definir els volums precisos per a cadascun, així com les característiques dels nous consumidors, entre d’altres aspectes, segons el secretari d’Estat de Medi Rural i Aigua, Josep Puxeu.

Puxeu, ha informat els representants de l’Observatori del Vi de la bona acollida que estan tenint les mesures per a la promoció dels vins a tercers països, previstes en el programa estatal de suport al sector. En un comunicat, el Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí ha indicat que, segons les primeres dades provisionals, les sol·licituds de programes de promoció presentades per les comunitats autònomes permeten aventurar que es cobriran les expectatives marcades per al 2009.


L’objectiu és promoure el vi a l’estranger i aconseguir nous consumidors FOTO: VADEVI

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa