VadeVi
Barcelona exerceix un cop més de capital del vi
  • CA

Dilluns 6 de febrer obrirà portes la Barcelona Wine Week, la fira que organitza Fira de Barcelona on el vi n’és el principal protagonista. La inauguració, a les 12:00 h del migdia, serà el punt de partida oficial d’una tercera edició que ve amb un programa carregat d’activitats, ponències i tastos, complementat per la part expositiva on participaran més de 800 marques i 70 segells i denominacions d’origen de l’àmbit estatal.

Un 27% més d’expositors

L’esdeveniment d’aquest 2023 ha batut el rècord de participació des del punt de vista dels expositors, que superen en un 27% les xifres de l’edició anterior, segons ha compartit l’organització. Fira també apunta que aquesta edició serà un “gran fòrum de negoci” que reunirà professionals de la gran distribució, importadors, centres majoristes, distribuïdores i botigues especialitzades i detallistes. De fet, s’ha convidat a 1.800 compradors de vi procedents de mercats com els Estats Units, Canadà, Alemanya, Països Baixos, Regne Unit, Bèlgica, Xina i s’espera que es puguin generar fins a vuit mil reunions de negoci entre expositors i compradors.

Els tastos guiats de vins formen part del programa del saló | Foto: BWW

“Un mosaic singular de sòls”

Enguany la fira s’ha estructurat sobre el lema “Mosaic singular de sòls”, de manera que part del programa permetrà fer viatge vinícola pels múltiples terrers del país. Hi haurà, a més a més, mig centenar de tastos i ponències a càrrec de 90 experts, sommeliers, elaboradors i crítics de vi, entre els quals destaquen Masters of Wine com Norrel Robertson, Fernando Mora i Andreas Kubach, cellerers com Álvaro Palacios, crítics internacionals com Tim Atkin, el tastador de Wine Advocate Robert Parker per a Espanya, Luis Gutiérrez, o el restaurador José Pizarro, propietari de sis restaurants aLondres i col·laborador de la BBC, on divulga les bondats del producte espanyol.

Vins ecològics, varietats autòctones i nous formats, les tendències

L’organització de la BWW apunta també que el saló servirà per conèixer les principals tendències actuals de la indústria del vi, entre les quals, hi ha el valor de l’ecològic, sent Espanya líder mundial de superfície de vinya de producció ecològica, la recuperació de varietats autòctones, els vins d’alçada, i nous formats de consum com els vins en llauna, que estan funcionant molt bé en determinats mercats internacionals i que s’estan obrint pas cada cop més a casa nostra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa