VadeVi
La Barcelona Wine Week presenta xifres rècord en la seva edició 2023
  • CA

L’edició 2023 de la Barcelona Wine Week (BWW) es presenta amb xifres de rècord. A la presentació que ha tingut lloc aquest dimarts a l’espai WITO Euroselecció, ha anunciat que, entre els propers 6 i 8 de febrer, reunirà 828 cellers i 70 segells de qualitat vitivinícoles, entre les quals 60 Denominacions d’Origen, al recinte de la Fira de Barcelona en la seva tercera edició. Una participació que inclou totes les DO catalanes i uns 250 cellers del nostre país.

Així, la trobada més important del sector del vi de l’Estat vol generar més oportunitats de negoci i dur grans experts a la ciutat. Com ha apuntat el president del saló i de la D.O. Cava, Javier Pagés, la BWW, la “primera gran cita de l’any per al sector”, vol mostrar “la gran riquesa de sòls del país (sic)” i també analitzar els seus “reptes de futur”, a més de crear “oportunitats de negoci tant en el mercat nacional com en l’internacional”. Una fira “il·lusionant”, ha dit, on “tots els indicadors estan a l’alça”.

Javier Pagés, president de la Barcelona Wine Week i de la D.O. Cava, durant la presentació de l'edició 2023 del saló | A.S.
Javier Pagés, president de la Barcelona Wine Week i de la D.O. Cava, durant la presentació de l’edició 2023 del saló | A.S.

Una gran trobada de professionals

La BWW serà una gran trobada de negocis que reunirà milers de professionals i compradors grans grups de distribució, importadors internacionals de prestigi, majoristes, distribuïdores especialitzades, detallistes i botigues ‘gourmet’. Tots ells són entre els prop de 1.800 compradors convidats, no només de l’Estat sinó d’altres mercats importants com els Estats Units –que ha esdevingut el principal mercat del vi de l’estat espanyol–, el Regne Unit, la Xina, el Japó o Alemanya, entre d’altres.

A més, també han confirmat la seva assistència representants del canal HORECA, que se sumaran a les més de 8.000 reunions de negoci entre expositors i compradors professionals que s’espera que hi hagi.

J. Antonio Valls, director general d’Alimentaria Exhibitions, ha presentat les grans línies de la BWW 2023 | A.S.

Els sòls, protagonistes de la BWW 2023

Enguany, la BWW es presenta sota el lema “Espanya, mosaic singular de sòls” i proposa viatjar per la terra i els vins de qualitat de l’estat espanyol. Ho farà a través de més de 50 tastos i ponències on participaran gairebé 90 experts, sommeliers, elaboradors… entre els que destaquen els Masters of Wine (MW) i elaboradors Norrel Robertson, Fernando Mora o Andreas Kubach o sommeliers de gran prestigi i també productors de vi Bruno Murciano, Guillermo Cruz, Sergi Figueres o Xavi Nolla, que també ha pres part de la presentació de la BWW 2023 com part d’Enoaula, que coordina gran part de les activitats.

D’altra banda, també hi haurà una mostra de sòls singulars, en sessions anomenades ‘Els savis del terroir’ amb una quinzena de fundadors de cellers reconeguts com ara René Barbier, César Saldaña o Felipe Blanco, a més d’Álvaro Palacios i Ricardo P. Palacios, que posaran en valor el Priorat i el Bierzo, zones vitivinícoles que han contribuït a revolucionar. Les dones, per la seva banda, seran protagonistes de ‘Sòls tan singulars com indomables’, una sessió de tast que ho diu tot amb el seu nom, amb Esmeralda García, Sara Pérez i Cristina Yagüe moderades per Ruth Troyano.

Xavi Nolla ha explicat algunes de les activitats més rellevants de la BWW 2023 | A.S.
Xavi Nolla ha explicat algunes de les activitats més rellevants de la BWW 2023 | A.S.

Grans sessions de tast

Això no és tot, però: la BWW també tindrà altres convidats d’alt interès com el crític Tim Atkin (MW), que presentarà el seu informe sobre els vins de La Rioja i guiarà un tast de vins de la zona; o el tastador de Robert Parker Luis Gutiérrez, que dirigirà un tast de sis grans vins de sis sòls diferents. A més, s’ha organitzat un tast de caves d’elaboració integral de la mà del MW Pedro Ballesteros, una ponència de Santi Rivas que analitzarà 13 tendències de consum a través de 13 vins; el tast ‘7 magnífics del Priorat’ a càrrec del periodista i sommelier Ramon Francàs i un homenatge al finat Gérard Basset, considerat el millor sommelier de tots els temps.

A més de tot això, la barra de vins Wine Tasting Journey – Soils of Spain, del ministeri espanyol d’Agricultura, Pesca i Alimentació, ha preparat un tast autoguiat de 58 vins amb el sòl com a element primordial.

El futur del vi, a debat

El futur del vi, és clar, tindrà un lloc especial a la BWW. L’espai BWWHub acollirà conferències i taules rodones sobre assumptes tan importants com la digitalització, la innovació i la sostenibilitat. S’abordaran reptes com la gestió dels sòls davant del canvi climàtic, els beneficis de l’ecodisseny, la reutilització d’ampolles, la protecció de les vinyes velles i com comunicar millor els vins de l’estat espanyol.

La directora de la Indústria Alimentària d’ICEX – España Exportación e Inversiones, María Naranjo, ha fet un repàs als reptes a què s'enfronta la internacionalització del vi de l'Estat | A.S.
La directora de la Indústria Alimentària d’ICEX – España Exportación e Inversiones, María Naranjo, ha fet un repàs als reptes a què s’enfronta la internacionalització del vi de l’Estat | A.S.

Continua la relació estreta amb l’alta gastronomia

L’enfortiment de les sinèrgies del vi amb l’alta gastronomia, gran ambaixadora de la indústria alimentària, també serà una aposta de la BWW. En col·laboració amb ICEX España Exportació i Inversions, se celebrarà una taula rodona amb restaurants internacionals amb segell Restaurants from Spain amb, entre d’altres, Nacho Marcial (Casa Marcial, ** Michelin) i José Pizarro, propietari de sis restaurants a Londres i promotor dels productes de l’Estat a la cadena britànica BBC, on col·labora.

Per acabar, l’espai BWW Gastronomy Food & Wine Restaurant oferirà a tots els visitants gaudir dels millors platets maridats amb grans vins a càrrec de tres restaurants destacats de Barcelona: Bar Alegria (Tomás Abellán), Cecconi’s (Alessio Biangini) i Kao (Josep Maria Kao). I fora de la Fira de Barcelona, el projecte BWW Likes the City! tornarà a convertir Barcelona en capital del vi, associant-se amb locals que oferiran maridatges i propostes especials durant el saló; Abac (***), Moments (**), Windsor i Gaig seran alguns dels participants.

Més notícies
La ‘Barcelona Wine Week’ 2023 vol més empreses i major representativitat
Comparteix
La tercera edició de la fira enogastronòmica tindrà lloc al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona els dies 6 a 8 de febrer
Espai Firal de la 'Barcelona Wine Week' | E.V.
La Barcelona Wine Week tanca portes amb més de 165.000 copes de vi tastades
Comparteix
L'organització en valora la participació, el protagonisme dels vins de qualitat i les oportunitats generades de negoci
La segona edició de la Barcelona Wine Week se celebrarà el mes de febrer de 2022 | Fira de Barcelona
La BWW 2023 connectarà cellers amb compradors i mercats per obrir noves oportunitats de negoci
Comparteix
La fira té confirmada de moment la participació de més de 700 cellers i 60 denominacions d'origen
L'edició 2020 de la Barcelona Wine Week | BWW
La ‘Barcelona Wine Week’ veta l’accés als compradors russos
Comparteix
La mesura forma part de les sancions decretades per la Unió Europea arran de la invasió d'Ucraïna

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa