VadeVi
La ‘Barcelona Wine Week’ veta l’accés als compradors russos
  • CA

Dotze grans compradors russos de vi no podran participar a la Barcelona Wine Week. Així ho ha decidit l’organització donant compliment a les sancions imposades per la Unió Europea a causa de la invasió d’Ucraïna per part de les tropes d’aquest país. Segons informa ‘Harpers’ i ha pogut confirmar ‘Vadevi’, Javier Pagès, el director de la fira, confirma que aquestes empreses havien estat convidades en el marc d’un dels seus programes específics, que inclouen unes 350 empreses de 40 països diferents.

Tot i això, ha explicat que l’organització “no espera” que la guerra “influenciï directament” la Barcelona Wine Week malgrat que, això sí, ha reconegut que “afecta les exportacions” dels cellers de l’estat als mercats d’Ucraïna, Rússia i Bielorússia. Amb tot, ha conclòs, tot i que “Rússia és un mercat realment gran”, no ho creu que ho sigui “prou com per per posar un perill a un celler” i que “Ucraïna és un mercat molt petit”. A més, ha afegit, “tot això és independent de la fira”.

Javier Pagès, president de la DO Cava preveu un Nadal difícil pel sector
Javier Pagès, director de la Barcelona Wine Week, en una imatge d’arxiu

D’altra banda, ‘Harpers’ també cita el Master of Wine Frank Smulders, que és un dels ponents de la fira d’enguany i que ha explicat que ha cancel·lat el seu contracte seleccionant vins per a les grans superfícies russes O’Key, a qui representava a diversos mercats internacionals. Passant per damunt d’això, Smulders ha destacat que la seva participació a la Barcelona Wine Week serà fent una conferència sobre els vins de l’estat i les seves varietats autòctones i, també, presentant les seves noves garnatxes de vinyes velles del nord de Navarra.

Finalment, Javier Pagès ha remarcat que la Barcelona Wine Week, a dia d’avui, és “la plataforma de promoció més gran” pels vins de l’estat espanyol i que està en expansió. Segons les dades aportades pel director de la fira, el número de productors passarà dels 550 de 2020 als gairebé 650 d’enguany i que, pel que fa als Consells Reguladors que hi seran presents, pujaran dels 40 de l’edició de 2020 als 60 d’enguany, d’un total de 67.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa