El saló alimentari Barcelona Degusta obre avui divendres la tercera edició a la Fira de Barcelona. Durant quatre dies presentarà productes, novetats culinàries, jornades, tallers i activitats diverses que tindran com a eixos la salut i la dieta mediterrània, amb l’objectiu d’animar les vendes entre els consumidors.

Degustar, aprendre i comprar són els objectius bàsics. El mercat del saló es presenta com una gran vitrina gurmet amb productes d’alta qualitat on es potencia el que és autòcton, però està orientat a tots els segments del consumidor. El 60% de les empreses expositores són catalanes, el 30% de la resta de l’estat i el 10% estrangeres.
Hi ha al voltant de 500 empreses expositores en una superfície de 20.000 metres quadrats i, segons les previsions, unes 44.000 persones assistiran a la fira.

El vi pren part important en aquesta fira. Totes les denominacions d’origen catalanes hi són representades, ja sigui a través dels Consells Reguladors o dels propis cellers, i algunes formen part de l’oferta d’activitats. Així, la DO Catalunya ha organitzat un tast dels seus vins per divendres a la tarda i la DO Terra Alta ha organitzat una xerrada i tast sobre la garnatxa blanca per dissabte al migdia. D’altra banda, els vins dolços catalans també tindran un paper destacat, amb un tast dissabte a la tarda. D’altra banda, es presentaran alguns llibres dedicats al món del vi i, a la llibreria gastronòmica se’n podran trobar molts d’altres.

El vi es gaudeix amb moderació
El saló alimentari Barcelona Degusta, servirà també per escenificar la signatura de la Declaració Vi, nutrició i Salut sota el lema “El vi es gaudeix amb moderació” per part de les 11 DO catalanes, els 350 municipis vitivinícoles de Catalunya i bona part de les empreses del món del vi i el cava. Dissabte al migdia, el Conseller d’Agricultura Joaquim Llena, presidirà l’acte d’adhesió a aquesta iniciativa que pretén donar promoure la cultura del vi i la dieta mediterrània, donant suport al sector vitivinícola i fent costat al territori, tot proclamant el consum moderat i responsable.


Hi ha activitats pensades per als més petits FOTO: VADEVI.cat


Els visitants del saló podran participar en diferents activitats de tast i degustació FOTO: VADEVI.cat


L’any passat gairebé 40.000 persones van assistir al Barcelona Degusta. Aquest any es preveu que ho facin 44.000 FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa