VadeVi
Bell Cros, un nou projecte vitivinícola al Montsant
  • CA
Bell Cros

!–akiadsense–>

Els Skoglund són un matrimoni suec que un bon dia van visitar la comarca del Priorat i se’n va enamorar. L’atracció del paisatge va ser tal, que van decidir que volien crear un nou projecte vitivinícola a la zona. Assessorats per en Xavier Peñas, que a més de ser el seu primer contacte amb el món vitivinícola del Montsant, és copropietari del Celler Sant Rafel de la DO Montsant han anat comprant diferents finques fins a reunir un total de 25 hectàrees a la zona de Marçà.

Per poder endegar el projecte, han creat un equip multidisciplinar, on a més dels propietaris i d’en Xavier Peñas, hi ha el conegut i reputat enòleg Joan Asens, Baltasar Vendrell que és el responsable de la viticultura i en Miquel Figini que s’ocupa de desenvolupar la xarxa comercial i les relacions amb els clients.

El projecte té com a eixos fonamentals la sostenibilitat, el respecte a l’entorn i el paisatge, el conreu de varietats pròpies de la zona, focalitzat sobretot a la carinyena i a la garnatxa. El 2021 totes les finques seran ecològiques certificades. Aquest nou projecte preveu arribar fins a un màxim de 75.000 ampolles elaborades al 100% amb el seu propi raïm. Les primeres ampolles produïdes són del 2017. Actualment fan la producció al celler Sant Rafel a l’espera de tenir el seu propi celler, que estarà situat al bell mig de les vinyes, totalment integrat en el paisatge i que calculen que estarà a punt el 2022 amb una inversió de 2 milions d’euros.

En l’acte de presentació del celler es van poder tastar els seus primer vins, El Tracte 2017 (100% Carinyena), amb una producció de 4.500 ampolles i que a Vadevi.cat vam tastar en primícia el passat mes d’octubre (podeu veure la nota de tast fent click aquí), el Camí 2018 (79% Carinyena, 11% Garnatxa Negra i 10% Ull de llebre), amb una producció de 13.250 ampolles de 75cl i 200 de 150cl i l’Addició 2018 (88% Garnatxa Blanca i 12% Macabeu), amb 1.400 ampolles.

Bell Cros El Tracte

!–akiadsense–>

Una altra de les característiques d’aquest projecte és que no volen oferir només vins, sinó una experiència completa, en aquest sentit s’ha desenvolupat un Programa d’activitats al mig de les vinyes al llarg de tot l’any amb un triple propòsit: aprendre, fer i gaudir. L’objectiu és fer partícip al consumidor final del procés de manteniment de la vinya i de l’elaboració del vi a través d’aquestes activitats immersives.

D’altre banda, s’està creant una xarxa de proveïdors que, sota el nom de “Amics de Bell Cros”, oferirà als membres un seguit de beneficis i eines comercials especials, ajustades a la tipologia i característiques de cada punt de venda amb: la realització de tastos i tallers educatius als locals dels socis, promocions especials personalitzades per a cada establiment o la possibilitat de convidar el seus clients al Programa d’activitats a les vinyes de Bell Cros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa