VadeVi
Els beneficis de la dieta mediterrània, a la que hi ha el vi, depenen de cada persona
  • CA
La dieta mediterrània inclou el vi, però els beneficis depenen del perfil genètic de cadascú

!–akiadsense–>

Els beneficis de la dieta mediterrània depenen del perfil genètic de cada persona, segons un estudi liderat per investigadors de l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques publicat a la revista ‘Free Radical Biology and Medicine’. La recerca ha comprovat com cada individu es beneficiava de forma diferent de la ingesta de la mateixa quantitat d’un antioxidant natural, el tirosol, present, entre d’altres, al vi blanc.

Això obre la porta a una personalització de les quantitats recomanades dels productes que formen part de la dieta mediterrània. En concret, s’ha administrat a un grup de 32 persones amb alt risc de patir una malaltia coronària un antioxidant present en diversos aliments. L’han pres durant tres períodes de quatre setmanes.

En el primer període, durant els àpats havien de beure aigua; en el segon, una cop de vi blanc pobre en fenols, i en el tercer, una copa de vi blanc suplementada amb una càpsula amb una dosi de tirosol, un compost que està present de forma natural a l’oli d’oliva, al vi o a la cervesa. Aquesta substància té una capacitat antioxidant limitada, però en ser ingerida es transforma en l’organisme en hidroxitirosol, amb un potent efecte antioxidant.

En un de cada tres participants no es van observar els efectes beneficiosos esperats, donat que el seu organisme i metabolisme no eren prou eficients en aquest procés i no en treien gairebé profit. Això es deu a la presència de determinades mutacions genètiques que afecten la seva capacitat per convertir el tirosol en hidroxitirosol.

Els resultats del treball porten a plantejar la possibilitat d’adaptar les recomanacions d’ingesta dels aliments de la dieta mediterrània a la capacitat de cada individu d’aprofitar les substàncies positives que aporten.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa