VadeVi
Bones sensacions i optimisme en l’estrena de la ‘Barcelona Wine Week’
  • CA

Primer dia superat, i amb nota segons diverses veus assistents enguany a la Barcelona Wine Week. La fira que reuneix aquests dies el sector vitivinícola a Barcelona ha obert portes aquest dilluns dia 6 de febrer amb una alta participació quant a expositors (la més elevada de les tres edicions, confirmat per l’organització), amb un ampli programa d’activitats i ponències que giren entorn d’eixos com el terrer, l’enogastronoturisme i la innovació, i amb bones expectatives pel que fa a l’àmbit del negoci.

Sigui com sigui, l’ambient de l’estrena ha estat distès i optimista en els diversos ambients de Fira de Barcelona. Moltes de les ponències del dia van penjar el cartell de complet, i l’espai on s’agrupaven els petits sota el paraigua d’Artisan Wine Attraction s’ha vist ple de gent al llarg de tota la jornada. Mentrestant, en l’espai firal s’hi podien veure novetats, les que presentaven cellers, marques o segells aprofitant l’assistència d’un públic professional que pot donar nou destí als seus singulars productes vinícoles.

Nous distintius en els vins de la DO Montsant | Foto: DO Montsant

Entre les novetats, s’ha pogut veure els primers distintius impresos de Viticultor-Elaborador i Elaborador-Embotellador sobre les ampolles de la DO Montsant, que malgrat que les primeres impressions es van fer el passat estiu, és ara amb el canvi d’anyada que comencen a oficialitzar-se sobre el producte. Aquests distintius volen fer un pas més en termes d’origen i traçabilitat dels productes que surten al mercat sota l’empara d’aquesta denominació d’origen i s’aplica sobre les partides de vi prèviament qualificades i amb etiquetes aprovades pel consell regulador.

D’altres cellers han presentat novetats, alguns d’ells coincidint amb les gammes rosades. Vallformosa el traurà aviat al mercat i aprofita la BWW per donar-lo a conèixer. Surt el Gala Rosat Brut, un 100% pinot noir que se suma als Gales tot reforçant la gamma més gastronòmica del celler penedesenc. També Bielsa Ruano ha posat al mercat un nou rosat, de moment una petita producció que completa gamma de Lo Noi del Saxo, que fins ara es podia tastar en blanc i en negre. En aquest cas, el vi del celler terraltí s’elabora com a monovarietal de garnatxa negra.

Joaquim Bielsa mostrant el nou rosat de la gamma Lo Noi del Saxo | Foto: E.V.

Imatges renovades

També s’ha pogut veure aquest primer dia de fira algunes marques ja consolidades, però amb imatge renovada. És el cas, d’una banda, dels 3 Macabeus d’Albet i Noya, que s’alinea amb el Fanio en estil, i reprodueix també una part del mural que vesteix l’escala interior del celler; i el Claror Paratge Qualificat Can Prats de Vins el Cep, que després de set anys en repòs a la cava, surt amb l’anyada 2015 havent seguit un procés totalment artesà: tiratge amb tap de suro natural, i degorg manual. A més a més, també ha canviat l’estètica i presenta nova etiqueta.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Boletaire a febrer 07, 2023 | 13:24
    Boletaire febrer 07, 2023 | 13:24
    No en podem dir "setmana del vi de Barcelona"?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa