VadeVi
‘Artisan Wine Attraction’, quan els petits units fan la força
  • CA

Han estat presents a les tres edicions de la Barcelona Wine Week. Compartint espai i identificats amb un davantal serigrafiat amb la imatge de marca, els Artisan Wine Attraction se signifiquen com un gremi de petits productors provinents d’arreu del territori espanyol que han decidit unir forces per esdevenir més “forts i poderosos“. En parla amb Vadevi una de les seves principals impulsores, Pilar Higuero, qui més enllà del seu compromís amb el celler A Pita Cega, troba el temps per coordinar accions en les quals poden participar i significar-se com a col·lectiu.

Pilar Higuero al seu estand de la ‘BWW’ | Foto: E.V.

En l’actualitat el grup està format per un centenar de projectes que han pogut entrar a formar-hi part perquè compleixen diversos criteris considerats imprescindibles per fer-ho. D’entrada, han de ser petits, no embotellar més de seixanta mil ampolles l’any, treballar vinya pròpia i no comprar raïm; a més a més, hi pesa el valor per l’ecològic, el biodinàmic i les pràctiques respectuoses amb el medi ambient. I com a últim esglaó a superar, han de venir avalats per dos ‘artisans‘ que ja formin part del gremi.

“Som projectes de fermentació espontània, comenta Higuero, cellers que tenim diverses maneres de fer, però que compartim valors i maneres d’entendre la vinya i el vi”, afegirà. De fet, es defineixen com a “viticultors integrals“, però sobretot companys, amics i gairebé família, perquè més enllà de la marca que els ‘uneix’, també comparteixen inquietuds, es resolen dubtes professionals o poden compartir fins i tot distribuïdors. “Ens ajudem en tot el que podem”, conclourà la responsable del celler A Pita Cega, no sense abans apuntar que, més enllà d’aquesta fira de Barcelona, els agradaria poder organitzar les seves pròpies mostres des del territori, “des de l’origen dels propis projectes”.

Gerard Maristany, de Vins de Foresta | Foto: E.V.

Una cinquantena, a la BWW

Del total de participants, una cinquantena de projectes tenen el seu espai reservat a la Barcelona Wine Week. Just a pocs metres d’una de les sortides del Pavelló 8, donen a conèixer la seva marca i deixen tastar els vins que fan. Entre els catalans, hi ha per exemple els penedesencs Jardí dels Sentits, Celler Porcellanic, Maria Rigol Ordi o Vins de Foresta, al massís del Garraf; els terraltencs Vins del Tros i Bàrbara Forès o els concarins Vega Aixalà, entre d’altres.

Vins la Foresta ha participat a la BWW des de la primera edició a través dels Artisans. Un dels seus responsables, Gerard Maristany, explica a Vadevi que s’hi senten molt a gust perquè s’identifiquen amb els valors que s’hi defensen. “De la vinya a la copa“, dirà, sempre entenent que puguin haver-hi diverses maneres d’elaborar, però compartint el respecte per la vinya i des d’una mínima intervenció en el procés d’elaboració. “Som i defensem el sector primari“, conclourà.

Comparteixen visió Anaïs Manobens, de Maria Rigol Ordi, i Blanca Ozcáriz, d’El Jardí dels Sentits, qui a més a més afegeixen un altre element a l’equació que té a veure amb públic objectiu al qual es dirigeixen com a col·lectiu. “Quan et mous amb els ‘artisans’ saps que et dirigeixes a un target que t’interessa, un tipus de públic que entendrà i valorarà la manera que tenim a l’hora d’afrontar el treball a la vinya i elaborar els propis vins”.

La Barcelona Wine Week està oberta des d’aquest dilluns 6 de febrer fins dimecres dia 8 al Recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona.

Més notícies
Cinc motius per no perdre’s la ‘Barcelona Wine Week’
Comparteix
Fira de Barcelona bull aquests dies d'activitat, però també la capital catalana que veu com les persones assistents hi pernocten, mengen i aprofiten el temps lliure per gaudir d'activitats d'oci
La 'Barcelona Wine Week' celebra al febrer la tercera edició a la Fira de Montjuïc | Foto: BWW
Cinc novetats que es presenten aquests dies a la ‘Barcelona Wine Week’
Comparteix
Aquest dilluns arrenca la tercera edició de la cita que convertirà la capital catalana en centre neuràlgic del sector del vi durant tres dies
Foto: BWW
Barcelona exerceix un cop més de capital del vi
Comparteix
Tot a punt perquè del 6 al 8 de febrer el recinte de Montjuïc aculli la tercera edició de la 'BWW'

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa