VadeVi
Can Reon estrena aquest mes de maig un festival eclèctic maridat amb vi

La masia centenària Can Reon de Tiana estrena aquesta primavera la primera edició del Can Reon Festival. Tindrà lloc el dia 27 de maig i esdevindrà el colofó d’un projecte iniciat ara fa un any per la parella de dissenyadors holandesos, Renny i Leon Ramakers, que es van proposar reconvertir la finca, de més de 700 anys d’història, en una gran seu de creació cultural multidisciplinar.

Art maridat amb vi i gastronomia

El festival combinarà música, dansa, arts visuals, activitats a la natura i també degustacions de vi i gastronomia. La programació comptarà amb artistes locals com Carles Viarnès, Alba G. Corral, Miquel Barcelona o Cristina Lucas, i hi ha prevista la participació de noms d’àmbit internacional com Genevieve Murphy, Jurgen Bey, Marco Barotti i Jan Rothuizen.

El programa està previst que s’iniciï a primera hora de la tarda i s’allargui fins a la mitjanit, amb una proposta que els impulsors descriuen com a “innovadora, avantguardista i eclèctica“. Les entrades es poden adquirir en línia per un preu de 37 euros.

L’antiga Can Fàbregas, recuperada per dos holandesos

Els responsables de Can Reon (Re de Renny i On de Leon) van fer renéixer la finca ara fa un any, amb la recuperació de les vinyes abandonades i l’obertura d’espais creatius, i en van fer la presentació pública el 13 de maig de l’any passat. A banda del festival, treballen per posar en marxa un hotel rural i un celler; però de moment, estrenen una de les cares del projecte que Renny i Leon Ramakers coneixen bé, com a propietaris d’una de les promotores de concerts més importants dels Països Baixos.

La part de les vinyes la gestiona el viticultor Quim Batlle i el seu germà Joan s’encarrega de la cura del jardí. Les vinyes, que feia uns set anys que estaven abandonades, ara s’han recuperat amb la plantació d’unes quatre mil plantes de varietats blanques i negres autòctones repartides en una superfície total de 5 hectàrees.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa