La inauguració del Cavatast ha donat el tret de sortida a un cap de setmana d’activitats enogastronòmiques. Diverses representants del col·lectiu Cava Women que es presenta demà dissabte en el marc de la mostra han estat les encarregades de conduir el pregó inaugural d’una cita que enguany celebra el seu 25è aniversari. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de Sant Sadurní, Josep Maria Ribas, i del regidor de Comerç i Turisme, Ton Amat.

El Cavatast se celebra de l’1 al 3 d’octubre, i enguany repeteix el mateix format de la passada edició, amb tastos d’aforament limitat i una aposta per la proximitat dels elaboradors i els visitants. A més, una trentena d’expositors participen en la iniciativa, entre els quals el públic hi trobarà cellers i establiments de restauració, xarcuteria i pastisseria.

Eva Plazas, Anaïs Manobens i Marta Casals han estat les representants de Cava Women en el pregó, un parlament que han aprofitat per reivindicar la importància que les dones “han tingut, tenen i tindran” en el sector. “Volem visualitzar-nos per promoure el cava, les bombolles, les vinyes i el territori”, ha sentenciat Plazas.

“El Cavatast serveix per mostrar el nostre producte estrella, el cava, però és molt més. També és territori, Penedès i arrels”, ha assegurat l’alcalde Josep Maria Ribas, desitjant que l’any que ve la pandèmia “sigui un factor menys determinant” a l’hora d’organitzar la iniciativa.

Una mostra de format reduït

El Cavatast repeteix el format de la passada edició. La trentena de cellers i empreses que participen en la mostra de caves i gastronomia exposaran els seus productes en quatre escenaris: els cellers Freixenet, Vilarnau, Canals i Munné i Juvé i Camps.

Es duran a terme quatre sessions de tast: una avui divendres, dues el dissabte 2 d’octubre i una única sessió el diumenge 3 d’octubre. En cadascuna de les sessions que s’han programat hi participen sis cellers, un restaurant, una xarcuteria i una pastisseria, totes acompanyades de música en directe.

El Cavatast arrenca amb el cartell de complet penjat des de fa dies, havent-se esgotat també les entrades de les diferents activitats programades en el marc de la mostra. Enguany s’han ampliat les propostes complementàries gràcies a la col·laboració de les entitats cavistes AECAVA, Consell Regulador del Cava i Confraria del Cava.

Com cada any, s’ha habilitat el número de telèfon 671 042 978 per tal que els visitants puguin fer arribar els seus dubtes i consultes relatives a l’esdeveniment.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa