VadeVi
Neix ‘Cava Women’ per donar una “veu en femení” als vins amb bombolles
  • CA

“Cava Women neix en el sí de la Confraria del Cava, però funciona de manera independent a l’entitat; és una inquietud de fa temps, i ara hi estem posant fil a l’agulla”. Qui parla és l’enòloga Eva Plazas, una de les impulsores de la idea de la mà de diverses dones vinculades al sector i al cava des de diverses formacions professionals, des de directives, a enòlogues, sommeliers, periodistes o professionals del màrqueting, entre d’altres.

Aquests dies ja se n’està sentint a parlar, malgrat la presentació oficial en societat no es farà fins el 2 d’octubre coincidint amb el Cavatast 2021. “Cava Women el formem un grup de dones desbordants de talent que s’han unit per donar veu al Cava, en femení”, comenta Plazas a Vadevi. A dia d’avui compten amb una vintena de noms, però estan obertes -i així ho recalca l’enòloga-, a incorporar totes les persones que vulguin sumar-s’hi i formar part de l’aventura.

“Fa temps que m’anava pel cap com podíem fer alguna cosa més pel Cava, i finalment va sorgir aquesta idea”, continua Plazas. “En un primer moment hem contactat amb diverses dones i l’acollida ha estat molt bona, creiem que podem fer coses i donar encara més visibilitat al producte”. “I per què el nom en anglès?”, continua, per contribuir a fer-lo una mica més internacional“, afegirà.

En aquest moment, abans de la sortida oficial, estan treballant amb una imatge grafica, reservant els perfils a xarxes socials i fent les últimes reunions per acabar de definir els detalls del projecte, entre els quals, hi ha una possible creació de comissions de treball. Fins i tot, segons Plazas, “un dels eixos important serà aportar-li un caire solidari a partir de la col·laboració o el suport a entitats que tenen per objectiu ajudar altres dones”.

No estem aquí per anar en contra de ningú, ni dels homes ni de cap entitat, de fet, hem presentat la iniciativa a la Confraria, l’AECAVA i al Consell Regulador i els ha semblat molt bona idea”, conclou l’Eva Plazas.

La presentació oficial: dissabte 2 d’octubre a Sant Sadurní

En el marc del Cavatast 2021, el dissabte dia 2 d’octubre a les 20:00h del vespre tindrà lloc la presentació de Cava Women a la Fassina del Centre d’Interpretació del Cava de Sant Sadurní d’Anoia.

L’acte, presentat per la periodista Ruth Troyano, comptarà amb la participació de l’Eva Plazas, que parlarà de l’origen de la iniciativa i continuarà amb el tast de Caves de diverses criances acompanyats de testimonis passats i futurs de dones vinculades al món del cava.

“EL CAVA EN FEMENÍ. DONE’M-LI VEU

  • Es farà el tast d’un Cava Jove acompanyat del testimoni de dues enòlogues joves;
  • Hi haurà també el tast d’un Cava Rosat on la comunicadora Meritxell Falgueras compartirà una història d’amor vinculant-lo amb aquesta elaboració;
  • El Cava Reserva es tastarà mentre parlen una dona pagesa, una dissenyadora d’etiquetes de cava i una enòloga;
  • I un Cava Gran Reserva se servirà acompanyant la història de testimonis que durant la Guerra Civil van encarregar-se del dia a dia a les vinyes i al celler, mentre molts homes estaven lluitant al front.

Les places per participar a la presentació són limitades a seixanta persones. La reserva es pot fer a través d’aquest enllaç.

Dones que donen suport al Cava Women: Montserrat Mascaró (Mascaró), Meritxell Juvé i Glòria Vilomara (Juvé & Camps), Marta Vidal (Vallformosa), Marta Casas (Parès Baltà), Anaïs Manobens (Maria Rigol Ordi), Mireia Tetas (Pinord), Gemma Torelló (Agustí Torelló Mata), Olga Font (Fonpinet), Aurora Carafí (Maria Casanovas), Elena Mayor (Sumarroca), Eva Plazas i Maria Baró (Vilarnau), Maria Forns i Núria Plazas (Confraria del Cava), Maite Esteve (Vins el Cep), Gemma Sibill (Oliver Viticultors), Glòria Cullell i Sílvia Ros (Freixenet), Mercè Mateu (Cava Pagès Entrena), Gemma Flaqué (Caves Bertha), Marta Giró (Giró del Gorner), Alba Carbó (comunicació del sector del cava).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa