VadeVi
Cap de setmana de «Tocs de Vi de l’Empordà» a Girona
  • CA

Una quinzena de cellers de la DO Empordà i una quinzena de restauradors participen en la tercera edició de la fira ‘Tocs de vi de l’Empordà’ que proposa maridar els vins empordanesos amb les degustacions culinàries dels restaurants i bars de la de l’emblemàtica plaça gironina.

La tercera edició de la Fira se celebra del 29 al 31 de maig a la plaça Independència de Girona. Durant aquestes dates, l’emblemàtic espai del centre de la ciutat acollirà els estands d’una trentena de cellerers i restauradors que oferiran els seus vins i les seves tapes, de 6 de la tarda a 12 de la nit -excepte diumenge en què es tancarà una hora abans, a les 23.00h. El preu dels tastos de vi és de cinc euros i inclou la copa i cinc tiquets per degustar vi. El preu del tiquet de les tapes és també de 5 euros i inclou 4 degustacions.

Els cellers de la DO Empordà oferiran una completa selecció de vins blancs, rosats, negres i dolços i, en la majoria de casos, també presentaran vins de les nova anyada. De la seva banda, els restauradors de la plaça Independència proposen un assortiment cosmopolita de degustacions culinàries que inclouen tapes de cuina catalana, mediterrània o creativa, entre altres.

En aquesta edició i com a novetat, s’han programat tastos guiats gratuïts dels vins empordanesos a càrrec de la sommellier Laura Masramon. Tindan lloc divendres i dissabte, de les 18.00H a les 19.00H. Fins els 28 de maig es poden tramitar les inscripcions enviant un mail a [email protected]. A partir del divendres, les inscripcions s’han de formalitzar a l’estand de venda de tiquet de la fira.

Els cellers de la DO Empordà que participaran a la fira són: Pere Guardiola; Oliveda; *lavinyeta; Celler Cooperatiu d’Espolla; Celler Arché Pagès; Vinyes dels Aspres; Celler Maset Plana; Mas Llunes; Celler Can Sais; Cooperativa de Garriguella; Roig Parals; Castell de Peralada; Empordàlia i Espelt Viticultors.

‘Tocs de Vi de l’Empordà a Girona’ està organitzat per la DO Empordà i l’Associació de Bars i Restaurants de la plaça de la Independència de Girona, i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona; el Fons Europeu de Desenvolupament Rural i el Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya.

Els organitzadors esperen repetir i consolidar les exitoses xifres de les dues primeres edicions amb prop de 10.000 participants i 50.000 degustacions entre vins i tapes.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa