VadeVi
La carta de vins del Celler de Can Roca, la millor del món
Els germans Roca
Els germans Roca

!--akiadsense-->

“La Liste” és el rànquing francès que avalua restaurants comparant diverses guies i opinions d’experts internacionals i amb això confecciona una llista dels 100 millors del món.

El Celler de Can Roca es troba en el número 5 de “La Liste”, però a més a més, la seva carta de vins ha estat considerada la millor del món.

Josep Roca explicava en declaracions a Vadevi que “estan feliços rebent cada dia a la gent amb un equip meravellós que ens fa sentir molt bé”. I afegia que “fa il·lusió sobretot perquè ve d’un país del que sempre he begut. Un reconeixement a la millor carta de vins des de França sempre ha de tenir un sabor especial i aquest reconeixement , mes enllà de la injustícia dels rànquings i premis sempre subjectius i relatius, el prenem com un reconeixement a 31 anys de passió desbocada”.

El sommelier afirma que “al darrere hi ha una complicitat primer de la clientela de Girona i ara d’arreu i la generositat dels meus germans per entendre aquesta bogeria apassionada fent d’ambaixadors de la gent del vi”.

El Celler de Can Roca té actualment 3360 referències i aproximadament 500 d’elles són catalanes que és la zona vitivinícola de la qual n’ofereixen més quantitat.

La carta de vins del Celler de Can Roca
La carta de vins del Celler de Can Roca | Margalida Ripoll i Ferrer

!--akiadsense-->

Per ordre de més a menys quantitat de vins de l’Estat, serien primer Catalunya, seguida de Rioja, Xerès, Ribera de Duero i Galícia. Per nombre de referències franceses, a la carta del Celler de Can Roca hi ha Borgonya, Bordeus, Jura, Roina i Loira.

Però també hi ha vins alemanys, italians i portuguesos pel que fa a Europa, així com vins de Califòrnia, Austràlia, Xile, Argentina o Sud-àfrica.

Roca defineix la seva carta com a “oberta, àmplia i actualitzada que vol mostrar els vins de gent que admiro. Que és d’aquí però oberta a tot un món de vins. On es poden trobar diferents anyades d’un mateix vi i on els vins de mínima intervenció són la meva prioritat”.

!--akiadsense-->

Amb Josep Roca al capdavant al Celler hi ha 5 sommeliers més, i 3 cambrers i 2 cambreres que també fan sovint la funció de sommeliers.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Andreu sole i pla a desembre 08, 2017 | 21:11
    Andreu sole i pla desembre 08, 2017 | 21:11
    I be negre carallots

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa