VadeVi
Castillo Perelada Cigonyes Rosé 2011: el tercer de la família
  • CA

El nou Cigonyes Rosat de Perelada és de color rosa pàl·lid, lleument ataronjat i molt lluent. Foto: VADEVI.cat

Castillo Perelada Cigonyes Rosé 2011

DO Empordà

Etiquetat en català, castellà i anglès

PVP. Aprox. 6,5 €

Tel. 972 538 011

Web: www.castilloperelada.com

Un nou vi rosat s’afegeix a la família Cigonyes de Castell Peralada. Després del Cigonyes Blanc i el Cigonyes Negre que es van presentar l’any passat, enguany han presentat el Cigonyes Rosé, que en la seva anyada 2011 és un cupatge de garnatxa (80%) i merlot (20%) i que segueix la línia dels vins Cigonyes, elaborats sempre essencialment amb dues de les varietats autòctones més típiques de l’Empordà (garnatxa en el cas del rosat i el negre, i macabeu en el cas del blanc).

Aquesta gamma de vins agafa el nom, de la campanya que el celler del castell de Peralada va iniciar el 1995, en col·laboració amb el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, proper al celler. La primavera de 1998 es va aconseguir que, per primera vegada, una parella de cigonyes niés amb èxit als jardins que envolten el castell, i des d’aleshores la colònia ha crescut any rera any: 10 parelles el 1999, 15 el 2006, 20 el 2007, fins arribar a les 25 les parelles que enguany han fet el seu niu junt al castell, i que han criat aproximadament una cinquantena de polls. Actualment aquesta colònia és la segona més important de Girona, després de la que cria al propi parc dels Aiguamolls de l’Empordà.

Aquest nou vi segueix la tendència iniciada a França, i ara ja internacional, que per als vins rosats proposa colors pàl·lids, fins arribar als pells de ceba, que en els casos més extrems fan dubtar de si realment estem davant d’un rosat o si es tracta d’un blanc de reflex vermellós.

En el cas del Cigonyes no s’arriba a aquests extrems, si bé és de color rosa pàl·lid, lleument ataronjat i molt lluent. Les aromes són de maduixa, amb matisos de pebre negre i notes herbàcies -fenc i herba fresca- agradables. Té una entrada a la boca prima i fresca, i un cop arriba al paladar té un punt astringent que li aporta solidesa, amb un final on les notes herbàcies es tornen a imposar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa