VadeVi
Catalunya s’enduu el premi a millor vi escumós i millor celler a Verema
  • CA

Segons xifres de l’organització s’han emès més de 250 mil vots. I totes aquestes veus -combinant vots professionals i populars- han determinat els podis dels premis Verema 2022 en els quals s’ha premiat productes i projectes sota 17 categories diferents, una més que en l’edició passada, ja que enguany hi han sumat el premi a millor vermut. Els guardons s’han lliurat aquest passat vespre en un acte celebrat a l’Hotel Balneario Las Arenas en el marc de l’Experiència Verema València.

Sigui com sigui, de totes les candidatures catalanes, que optaven a diversos premis, finalment han estat dos els que han aconseguit la primera posició. D’una banda, la categoria de millor vi escumós de 2022, que ha estat per un Corpinnat; i, de l’altra, en la de millor celler, que ha recaigut en un projecte de l’Empordà. A més a més, els segons i tercers classificats també han rebut menció i diploma, i això ha complementat amb altres candidatures el podi català.

Turó d'en Mota de Recaredo
Turó d’en Mota de Recaredo

El millor vi escumós de 2022

El Turó d’en Mota Brut Nature 2008 del celler penedesenc Recaredo ha estat el guanyador absolut de la categoria de vins amb bombolles. Es tracta d’un monovarietal de xarel·lo que surt al mercat amb una edició limitada de poc més de 4.000 ampolles després de fer una criança superior als 12 anys.

Per cert, que el responsable del projecte, Ton Mata, ha quedat també finalista a “personatge de l’any 2022″, seguint de prop el guanyador de la categoria que ha estat Guillermo de Aranzabal Agudo.

Nou projecte de Perelada
Perelada va inaugurar fa gairebé un any les noves instal·lacions del seu projecte | cedida

Perelada, millor celler de 2022

Complementant el podi de projectes, personalitats i vins catalans, també hi ha hagut menció especial a Perelada, considerat pels premis Verema com a millor celler de 2022.

Es reconeix així una empresa que encara no fa un any inaugurava les noves instal·lacions del que s’ha considerat el seu projecte més ambiciós que, a part d’anys de definició i d’execució d’obres, va suposar una inversió de més de 40 milions d’euros esdevenint l’exemple del compromís de la família Suqué amb el municipi empordanès, amb el qual ja tenen un lligam de prop de cent anys -estan, per cert, a portes de celebrar el centenari de la seva fundació l’any 1923.

Més catalans a la llista de premis

Família Torres ha quedat finalista en la categoria de millor projecte de formació solidari i medi ambient de 2022 amb el seu projecte “Viticultora regenerativa, sòls vius contra el canvi climàtic”; i Juvé & Camps ha posicionat el seu Milésimé Xarel·lo Olivera 2017 en la segona posició dins la categoria de vins escumosos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa