VadeVi
Catalunya es visualitza al Congrés Mundial sobre Canvi Climàtic i Vi

El III Congrés Mundial sobre Canvi Climàtic i Vi té entre els seus protagonistes principals experts i cellers catalans. L’esdeveniment comptarà amb l’ex secretari general de Nacions Unides i premi Nobel de la Pau, Kofi Annan, i se celebrarà entre el 13 i el 14 d’abril a Marbella, ciutat que agafa el relleu de Barcelona, on es van celebrar les dues primeres edicions.

El 25 per cent dels ponents són catalans. Entre ells hi ha Mireia Torres, Albert Bordons, David Piqué, Jaume Gramona, Fernando Zamora, Pau Ferrer, Proyecto Cenit-Demeter, i Marie Louise Banyols. I també són del Principat més d’un 12 per cent dels cellers presents i que exposen els seus productes. Es poden destacar Ferrer Bobet, Terra Remota, Torres, Recaredo, Cérvoles, Can Rafols, Doix, Freixenet, Portal del Priorat, Eric Salomon (Terroir al Limit-Clos Erasmus), Juve y Camps, Perelada i Gramona.

Organitzat per The Wine Academy of Spain i coordinat pel president d’aquest organisme i una de les màximes autoritats en la investigació del canvi climàtic i la seva relació amb la viticultura a nivell mundial, Pancho Campo, aquest congrés va comptar en la seva última edició amb la participació de més de 350 congressistes de més de quaranta països. Va dirigit a professionals del sector, empresaris, enòlegs, científics, viticultores, importadors i sommeliers.


Unes 700 persones van posar nues per al conegut fotògraf nord-americà Spencer Tunick en una vinya de la Borgonya, en una iniciativa de Greenpeace per a denunciar els efectes del canvi climàtic FOTO: AP

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa