“Catalunya no és Califòrnia” és una recopilació d’articles en defensa del sector del vi i el cava com un dels pilars estratègics de l’economia catalana. L’obra ha estat premiada com a Best Wine Literature Book en el Premis Gourmand, els premis més importants del món dedicats als llibres de vins i gastronomia.

Per a l’escriptor Lluís Tolosa, el Principat pot ser una de les capitals mundials del turisme del vi. “Així s’ha de transmetre als milers de catalans en les seves escapades de cap de setmana i als 27 milions de visitants que cada any ens visiten. Ho tenim tot a favor. La història, el paisatge, l’arquitectura, la gastronomia, el clima, una llarga tradició turística, i una gran varietat de vins de qualitat. Però ens falla la comunicació”.

Tolosa afirma que no és normal que el 40 per cent dels vins consumits al país siguin de Rioja, i que amb una dotzena de denominacions d’origen pròpies només se sumi un 27 per cent de la quota de mercat.

L’autor també recorda que els cellers d’altres països obtenen per via de l’enoturisme el 20 per cent dels seus ingressos.

La primera edició de “Catalunya no és Califòrnia” és de 2010, i ha estat editat per LT&A ediciones.


El llibre Catalunya no és Califòrnia de Lluís Tolosa fa una defensa aferrissada de l’enoturisme FOTO: VADEVI.CAT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa